A A A
9-4-2012

Woonkeuzeavond terugkeerders succesvol

Woensdagavond 6 april konden 26 geïnteresseerde terugkeerders hun keuze voor de nieuwbouw fase 1 voor Wijkplan De Berg kenbaar te maken. Het ging hierbij om de terugkeerders uit fase 1, 2 en 3. Vanwege sloop hebben of gaan zij hun woning in de wijk De Berg verlaten. Alle terugkeerders hebben voorrang op andere woningzoekenden. 

 

Meer dan de helft van de woningen toegewezen
In fase 1 bouwen we 43 nieuwe woningen. Uit de groep terugkeerders hebben 26 bewoners een nieuwe woning gekozen. Dit betekent dat meer dan de helft van de woningen uit fase 1 toegewezen is. Er zijn nu nog 17 woningen beschikbaar. ProWonen gaat deze woningen op de gebruikelijke manier aanbieden. Bewoners uit een groot onderhoudswoning uit wijk De Berg mogen daarbij als eerste een keuze maken. 

 

Bonkertskamp gewilde woonlocatie
De achttien comfortwoningen aan de Bonkertskamp waren erg in trek. Een comfortwoning heeft voorzieningen zoals –wonen – koken - slapen - douchen op de begane grond en is daarom erg geschikt voor ouderen. De heer en mevrouw Bons mochten als eerste hun keuze aangeven en kozen voor de woning aan Bonkertskamp 5. “Dat de woning zo dichtbij het dorp ligt, gaf toch wel de doorslag voor onze keuze”, gaf mevrouw Bons aan. Ook de tweede en derde kandidaat op de lijst kozen voor een comfortwoning aan de Bonkertskamp. Uiteindelijk kozen 14 terugkeerders voor een plekje aan de Bonkertskamp.

 

Rutgerinkdijk ook geliefd
Naast de nieuwbouw van de Bonkertskamp werden ook de comfortwoningen aan de Rutgerinkdijk 28 - 38 snel gekozen. De eerste gezinswoning aan de Dr. A.Th. Plantenstraat werd gekozen door de terugkeerder die als nummer 17 op de lijst stond. De eerste comfortwoning aan de Dr. A.Th. Plantenstraat werd gekozen door de terugkeerder die als 29e op de lijst stond. De eerste luxe comfortwoning aan de Höfteweg werd door nummer 24 van de lijst gekozen. 

 

Welkom in de buurt!
De avond verliep erg voorspoedig. Een veelgehoorde opmerking was: ‘Welkom in de buurt’. Het keuzemoment had bij enkele bewoners wel voor de nodige spanning gezorgd. Een opmerking van een bewoner: “Ik heb al een paar nachten slecht geslapen.” Het maken van de definitieve keuze was voor veel bewoners een opluchting. Zo ook voor de heer en mevrouw Stoltenbarg en mevrouw Van de Heide. Zij woonden al 47 jaar naast elkaar in de Sav. Lohmanstraat. En ook straks komen ze weer naast elkaar te wonen, maar dan aan de Rutgerinkdijk. “Voor die tijd hadden we ’t er al met elkaar over. Dat het leuk zou zijn als we nu weer naast elkaar kwamen te wonen. We hebben in die 47 jaar lief en leed met elkaar gedeeld.” Heel bijzonder voor deze bewoners dat zij ook in de nieuwbouw van Wijkplan De Berg buren blijven. 

 

Wonen voor jong en oud
De 43 nieuwe woningen in wijk De Berg sluiten goed aan op de bestaande bouw. Het stedenbouwkundig plan vormt de basis hiervoor. Dit wordt er nieuw gebouwd:

• Bonkertskamp 18 comfortwoningen: nog 4 woningen beschikbaar
• Rutgerinkdijk 6 comfortwoningen: geen woning meer beschikbaar
• Rutgerinkdijk 6 gezinswoningen: nog 5 woningen beschikbaar
• Dr. A. Th. Plantenstraat 4 gezinswoningen: nog 1 woning beschikbaar
• Dr. A. Th. Plantenstraat 6 comfortwoningen: nog 5 woningen beschikbaar 
• Höfteweg 3 comfortwoningen: nog 2 woningen beschikbaar

 

Wonen in De Berg; nog 17 woningen beschikbaar
Geïnteresseerde woningzoekenden kunnen in aanmerking komen voor een nieuwe woning in De Berg. Voorwaarde is wel dat men ingeschreven staat bij ProWonen als woningzoekende. ProWonen biedt de 17 nog beschikbare woningen per locatie (en op basis van bouwvolgorde) te huur of te koop aan via haar website (www.prowonen.nl) en via de huispagina. Woningzoekenden kunnen daarop reageren met behulp van de woonbon.
Voor de overgebleven woningen bepaalt ProWonen binnenkort welke woning te huur en welke te koop wordt aangeboden.