A A A

Gewijzigde spelregels

U heeft het wellicht al gelezen of gehoord; ProWonen heeft de spelregels bij Sloop, Renovatie en Groot Onderhoud verbeterd. Sommige oude spelregels waren achterhaald en andere werkten in de praktijk niet meer. Samen met de huurdersverenigingen zijn de spelregels aangepast en makkelijker geschreven.

 

Geen gevolgen regels wijkplan
De gewijzigde spelregels zijn niet van toepassing op het wijkplan De Koppel. Voor het wijkplan is namelijk het sociaal plan leidend. Hierin staan alle spelregels en vergoedingen genoemd.

 

Wijzigingen en ingangsmoment
De wijzigingen van de spelregels zitten in het duidelijker onderscheid in renovatie of woningverbetering/groot onderhoud. Bij de een zijn de vergoedingen hoger dan bij de ander. Ook is bepaald wat de minimale aankondigingstermijnen zijn bij renovatie. Het standaard herhuisvestingsplan is opgenomen in de Spelregels, de verhuisfaciliteiten (aanhangwagen, verhuisdozen, enzovoorts) blijven gratis bij bewoners die gedwongen moeten verhuizen.

 

Op 13 juli 2010 zijn de spelregels ondertekend door de huurdersverenigingen en ProWonen. De regels gaan voor het eerst in bij de sloop van achttien woningen in de prinsessenbuurt in Zelhem en gelden voor alle sloop-, renovatie- of groot onderhoud projecten die daarna van start gaan.