A A A

Cluster 2.1

Aan de Prinses Irenestraat namen we veertien woningen onder handen. Met de veertien woningen bedoelen we de acht appartementen en zes zogenoemde laagbouw-woningen. Naast het onderhoud van de woningen lag de aandacht op de woonomgeving. Samen met Hacron Groen en de bewoners stelden we een tuinplan op. Daarmee werd de omgeving compleet vernieuwd.

De tuinen rondom het appartementengebouw waren volgepakt met struiken en bomen. Door nieuwe beplanting en nieuwe schuttingen krijgt de omgeving een frisse en open uitstraling. Er is nu een duidelijke afscheiding tussen het openbaar groen en de tuinen van de bewoners. Om de omgeving een groene uitstraling te geven werd tegen een aantal schuttingen hedera geplant. Naast de aanpak van de tuin werden de toegangspaden naar de woningen verbreed. Rondom de woningen zijn de riolering en bestrating aangepast.

De appartementen kregen nieuwe balkons. De gaskachels in deze woningen werden vervangen door cv-ketels. In alle woningen werd isolerende beglazing aangebracht en een nieuwe voordeur met kozijn geplaatst. Daarnaast werd de buitenberging geschilderd. In de woning is de keuken, het toilet en de badkamer verbeterd.