A A A

Fase 3

In de derde fase maken we de wijk af met twee belangrijke plekken: de hoofdas van de wijk (Koningin Julianastraat) en de omgeving van de speeltuin, waar we meer ruimte maken voor ontmoeting.

In de derde fase slopen we de volgende woningen:

  • Koningin Julianstraat 17 t/m 35
  • Hieminkbeekstraat 2 t/m 8 en 18
  • Leerinkbeekstraat 1 t/m 9

De gesloopte locaties aan de Koningin Julianastraat, Kronenburgerstraat en de Prins Bernhardstraat behoren bij de ontwikkeling in fase 3. Hier is al gesloopt, omdat de meeste bewoners van deze woningen vooral naar de nieuwbouw fase 1 zijn verhuisd. Bij deze locaties waar de ontwikkeling pas in fase 3 is, wordt samen met buurtbewoners en de gemeente gekeken voor een tijdelijke invulling van het terrein.


Voorrang voor bewoners sloop fase 3

In fase 3 van het wijkplan slopen we nog een aantal woningen. Enkele bewoners van die woningen hebben nog een huurcontract voor onbepaalde tijd. We hebben besloten de bewoners eerder voorrang te geven bij het verhuizen naar een vrijgekomen woning in de wijk. Bewoners hebben anderhalf jaar voor de sloopdatum recht op de Spelregels bij Sloop, Groot onderhoud en Renovatie. Fase 3 gaat naar verwachting najaar 2015 van start.


Sloop woningen Kronenburgerstraat

De woningen aan de Kronenburgerstraat 14 en 16 zijn in februari 2015 gesloopt. Deze woningen maakten onderdeel uit van een sloopproject dat al eerder in gang was gezet. Daarom is het mogelijk dat we deze woningen sneller konden slopen. Aannemer Enzerink uit Hengelo (Gld.) heeft de woningen gesloopt.