Mijn ProWonen
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Smeenk


foto: Peter Zandee

Op donderdag 6 februari werd het nieuwe gebouw aan de Grotestraat in Eibergen op wel heel bijzondere manier geopend. Mevrouw Hendrikse- Smeenk, dochter van de eigenaar van de vroegere maalderij Smeenk, onthulde een plaquette in de nok van het gebouw. Op de originele plaquette staat de naam van het familiebedrijf. Om de plaquette te onthullen moest de 87 jarige mevrouw Hendrikse- Smeenk wel plaatsnemen in een hoogwerker om vervolgens zo’n acht meter omhoog te gaan. Eenmaal boven onthulde ze onder luid applaus van bewoners, omwonden, wethouder Scharenborg en medewerkers van ProWonen de plaquette.

Locatie Smeenk
In 2008 kochten we het pand aan de Grotestraat 89-93. Op deze locatie stond de dierenwinkel van familie Florijn. De winkel is later verhuisd naar de Brink in Eibergen. Het pand aan de Grotestraat was vroeger van de familie Smeenk. Zij hadden er een maalderij voor zaden en granen. Op de gevel van het pand heeft de naam van Smeenk altijd gestaan. Het pand van Florijn is in het voorjaar van 2012 gesloopt. 

Nieuwbouw
Het gebouw bestaat uit twaalf levensloopgeschikte appartementen. Bij een levensloopgeschikte woning zijn alle vertrekken, zoals badkamer, slaap- en woonkamer, zonder traplopen te bereiken. 

Ontwerp
Architect Rob Klein Goldewijk van Raaklein Architecten maakte een ontwerp, gebaseerd op de vorige bebouwing. Met name de voorzijde geeft het beeld van een pakhuis. Door de kozijnen van de hoge ramen donkergrijs te maken, wordt het effect van ouderwetse stalen kozijnen bereikt. Aan de achterzijde van het gebouw zijn de parkeerplaatsen en de bergingen van de appartementen.


Foto's officiële opening

opening Smeenk 2
opening Smeenk 3
opening Smeenk 5

opening Smeenk 4
opening Smeenk 6

Film officiële opening

Nieuws uit Berkelland maakte een film van de officiële opening.