Mijn ProWonen
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Hof van Flierbeek

Begin maart kregen de gebruikers van Hof van Flierbeek in Lichtenvoorde de sleutels van hun schitterende nieuwe onderkomen. Zorgorganisaties Careaz en De Lichtenvoorde en Humanitas Kinderopvang kunnen het nieuwe gebouw nu eigen gaan maken.

Gebruikers
Een jaar geleden startten we met de bouw van Hof van Flierbeek. Het nieuwe gebouw biedt plaats aan 36 cliënten van Careaz en 21 cliënten van De Lichtenvoorde. Voor zorgorganisatie Careaz zijn 24 appartementen beschikbaar voor cliënten die psychogeriatische zorg nodig hebben. Dit wordt ook wel dementie genoemd. Daarnaast zijn er voor Careaz twaalf plekken beschikbaar voor mensen die vanwege een lichamelijke beperking niet meer thuis kunnen wonen. Voor zorgorganisatie De Lichtenvoorde zijn 24 woningen beschikbaar waar 24-uurs zorg geboden kan worden. Humanitas Kinderopvang heeft in het gebouw ruimte voor 70 kinderen in het  kinderdagverblijf en 30 kinderen in de buitenschoolse opvang.


Duurzaam
Bij het ontwikkelen van het gebouw is duidelijk gekozen voor duurzame oplossingen. Aan de buitenkant is het gebouw nagenoeg onderhoudsvrij. Binnen verwarmen en koelen energiezuinige luchtwarmtepompen het gebouw. Ook rondom het gebouw is de duurzame aanpak terug te vinden. Zo wordt alle regenwater via zogenoemde wadi’s rondom afgevoerd naar de naastgelegen Flierbeek. De groenstructuur, die voor de hele wijk wordt ontworpen, wordt op het terrein doorgezet op plekken waar dit mogelijk is. De infra is aangelegd door Dostal Infra uit Vorden. Zo ontstaat er een fraai, duurzaam gebouw in een groene setting met voldoende openbare speelgelegenheid voor de kinderen uit de buurt. Parkeren op het eigen terrein is in ruime mate aanwezig. K3 Architecten uit Arnhem maakte het ontwerp voor Hof van Flierbeek. Het gebouw werd vervolgens gebouwd door aannemer Klaassen Bouw uit Dinxperlo en Klein Poelhuis Installaties uit Winterswijk. ProWonen verhuurt de ruimten aan de drie gebruikers.

 


Impressies

111215_Hof v Flierbeek tuinzijde
111215_Hof v Flierbeek waterzijde

Foto's hoogste punt

flierbeek01
hoogste punt WWZ 2
hoogste punt WWZ 3

hoogste punt WWZ 4
hoogste punt WWZ 5

Foto's start bouw

IMG_2442
IMG_2445
IMG_2447

IMG_2449
IMG_2453
IMG_2446
Klik om de afbeelding te vergroten
Situatietekening Hof van Flierbeek