Mijn ProWonen
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Den Oldenhof

Aan de Den Oldenhof en Jan Dimmendaalstraat in Ruurlo realiseren we een nieuw plan voor cliënten van zorginstelling De Lichtenvoorde. We hebben nu de eindfase van de bouw bereikt.

Oplevering
We verwachten het pand begin november op te leveren. De Lichtenvoorde heeft dan ongeveer een maand nodig om het gebouw in te richten.  Ook de binnentuinen en de grasvelden om het gebouw worden dan aangelegd.  

Nieuwbouw
Het nieuwe gebouw bestaat uit drie gebouwen die verbonden zijn door geheel glazen gangen. De nieuwbouw is bijna even groot als het gebouw dat er stond. Architectengroep Gelderland heeft met het ontwerp de huidige kleinschaligheid van de bebouwing willen benaderen. Door de glazen gangen zie je duidelijk drie eenheden in plaats van één gebouw.  Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen voert de werkzaamheden uit. De installaties zijn aangelegd door Installatiebedrijf Alferink uit Groenlo.

Verhuizing
Bewoners kunnen begin december verhuizen naar hun nieuwe woning. Een aantal bewoners komt uit het gezinsvervangend huis aan de Elfenbank in Ruurlo. Ook deze locatie wordt aangepast aan de huidige eisen die aan huisvesting voor de bewoners van De Lichtenvoorde wordt gesteld.  Bij de ontwikkeling van het plan heeft de architect samen met De Lichtenvoorde nagedacht over de functionaliteit van het gebouw. De tien toekomstige bewoners ondervinden straks zo weinig mogelijk belemmeringen van hun nieuwe woning. De nieuwbouw is duurzaam en energiezuinig, wat heel goed past op deze natuurlijke plek. Een voordeel van de glazen gangen is dat de toekomstige bewoners straks de waterpartij aan de achterzijde van de nieuwbouw goed kunnen zien.
 


Foto's officieel startsein bouw

start bouw Den Oldenhof1
start bouw Den Oldenhof10
start bouw Den Oldenhof11

start bouw Den Oldenhof2
start bouw Den Oldenhof4
start bouw Den Oldenhof5

start bouw Den Oldenhof6
start bouw Den Oldenhof7
start bouw Den Oldenhof8

start bouw Den Oldenhof9

Impressies

impressie Den Oldenhof 1
impressie Den Oldenhof 2
impressie Den Oldenhof

tekening Den Oldenhof