Huurbevriezing en huurverlaging

Wij willen dat huurders betaalbaar wonen. Wanneer een huurder betalingsproblemen heeft, bieden we persoonlijke maatwerkoplossingen. ProWonen gaat dan ook niet mee in de voorstellen voor huurbevriezing en huurverlaging uit het sociaal huurakkoord van Aedes en de Woonbond.

Maatwerk
Huurders met betalingsproblemen kunnen bij ons terecht om hun situatie te bespreken. In een persoonlijk gesprek wordt er dan bijvoorbeeld niet alleen naar de huurprijs, maar naar de totale woonlasten gekeken. Samen wordt er naar een passende oplossing gezocht. We kiezen hierbij bewust voor maatwerk om zo de huurders te helpen die het ├ęcht nodig hebben.

Onze maatregelen voor betaalbare woningen
We doen al veel om de woonlasten te verlagen. Zo vragen we gemiddeld 64% van de huurprijs die we maximaal mogen vragen. Daarnaast worden betaalbare energiezuinige woningen gebouwd en bestaande woningen verduurzaamd, waarbij de stijging van de huurprijs altijd lager is dan de besparing op de energielasten. Tot slot zetten wij actief in op het voorkomen van huurachterstanden door goede en laagdrempelige voorlichting over budgetbeheer.

Neem contact met ons op
Heeft u problemen met de betaling van de huur of verwacht u deze problemen te krijgen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.