Wijk Borculo Noord

Wijk Noord is een typische jaren zestig-zeventig wijk met lange rijen woningen en veel aandacht voor openbaar groen. De aangrenzende wijk Oostenrijkse Buurt is in 2007 grondig vernieuwd. Het centrum van Borculo is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. In het nabij gelegen bijzondere buitengebied kunt u prachtig wandelen en fietsen.

Voorzieningen
In het centrum van Borculo zijn twee huisartsen en een apotheek gevestigd. Het busstation bevindt zich op ongeveer een kilometer afstand van de wijk. De diverse busverbindingen brengen u naar alle grote steden in de buurt. Er zijn twee basisscholen; bij een daarvan ligt een speeltuin en een beschut trapveldje.

Woningen
In wijk Noord is een goede mix van zowel koop- als huurwoningen. In 2007 zijn er in de Oostenrijkse Buurt vijftig kleine en grote gezinswoningen, levensloopgeschikte woningen en appartementen gebouwd. Er wonen dan ook verschillende mensen van alle leeftijden. Verder zijn de betaalbaarheid en de bijzondere binnentuinen kenmerkend voor deze buurt.


Wijk Borculo De Koppel

De Koppel is een kindvriendelijke wijk waar de saamhorigheid groot is. De karaktervolle wijk is ruim opgezet en heeft veel groen. Het centrum van Borculo is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. In het nabij gelegen bijzondere buitengebied kunt u prachtig wandelen en fietsen.

Voorzieningen
Midden in de wijk staat een basisschool. In de wijk zijn voldoende plaatsen om veilig te spelen. De speeltuin is een belangrijke ontmoetingsplek. Niet ver van deze wijk zijn twee huisartsen en de apotheek gevestigd. Het busstation bevindt zich op loopafstand van de wijk. De diverse busverbindingen brengen u naar alle grote steden in de buurt.

Woningen
Er zijn veel karakteristieke woningen, maar er is ook veel nieuwbouw. Veel huur- en koopwoningen zijn na 2010 gerenoveerd. Over het algemeen wonen er veel gezinnen met jonge kinderen en tweepersoonshuishoudens van 55 jaar en ouder.


Wijk Borculo Centrum

Het centrum van Borculo is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. Het heeft een historisch en gezellig winkelcentrum met veel bezienswaardigheden, restaurants, musea en wandelmogelijkheden. Even buiten het centrum kunt u in het bijzondere buitengebied heerlijk wandelen en fietsen.

Voorzieningen
Op loopafstand van het centrum zijn twee huisartsen gevestigd. Daar vindt u ook een apotheek. Aan de rand van het centrum staat een basisschool. Het busstation bevindt zich in het centrum. De diverse busverbindingen brengen u naar alle grote steden in de buurt.

Woningen
In het centrum is het woningaanbod erg divers. Er zijn koop- en huurwoningen, voor oud en jong en in elke prijsklasse. De huurwoningen van ProWonen liggen behoorlijk verspreid door de wijk. Over het algemeen wonen er veel een- en tweepersoonshuishoudens van 35 jaar en ouder.


Wijk Borculo Hamboek

De wijk ‘t Hambroek ligt ten oosten van het centrum van Borculo. De wijk is royaal opgezet met veel groenvoorzieningen. Het recreatiegebied 'De Hambroekplas' ligt op een steenworp afstand. 't Hambroek wordt door de beek de Berkel gescheiden van het centrum. Het gebied langs de Berkel leent zich prima voor een heerlijke wandeling.

Voorzieningen
Voor kinderen van alle leeftijden is er genoeg speelruimte. In de wijk is een basisschool en een school voor voortgezet onderwijs aanwezig. Niet ver van deze wijk zijn twee huisartsen en de apotheek gevestigd. Het busstation bevindt zich op loopafstand van deze wijk. De diverse busverbindingen brengen u naar alle grote steden in de buurt.

Woningen
Het woningaanbod in de wijk is erg divers. Er zijn koop- en huurwoningen, gezinswoningen, appartementen en levensloopgeschikte woningen. Er wonen dan ook verschillende mensen van alle leeftijden.