Wijk Eibergen Simmelink

Simmelink is een kleine wijk met een dorps gevoel. De woningen zijn onderling bereikbaar door paden en gangen. De toegangswegen kronkelen door de wijk en zorgen voor een speels karakter. Er zijn veel bomen, struiken en grote grasvelden. De wijk ligt ten opzichte van het centrum aan de andere kant van de N18, de Twenteroute.

Voorzieningen
Voor de meeste voorzieningen zoals winkels, restaurants en apotheek kunt u goed terecht in het centrum van Eibergen. In de wijk is een huisarts aanwezig. Ook staan er drie basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs. Op het naastgelegen busstation stoppen diverse bussen die u naar alle grote steden in de buurt brengen. In het buitengebied aan de west kant van Eibergen ligt het openluchtzwembad en een binnen- en buiten speel- en belevingsaccommodatie voor alle generaties.

Woningen
De wijk bevat koopwoningen en woningen in de vrije- en sociale huursector uit met name de jaren zeventig. Er zijn vooral gezinswoningen te vinden. Daarnaast zijn er levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond.


Wijk Eibergen Centrum

Het centrum is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. Het heeft een uitgebreid winkelcentrum met restaurants. Even buiten het centrum  ligt het wandelpark De Maat met een van de mooiste openluchttheaters van nederland.

Voorzieningen
Naast veel winkels zijn ook de huisarts, apotheek en kerk op loopafstand bereikbaar. Aan de rand van het centrum liggen twee basisscholen. Niet ver van het centrum staat een lyceum voor voortgezet onderwijs. Het busstation bevindt zich aan de Twenteroute (N18) vlakbij het centrum. De diverse busverbindingen brengen u naar alle grote steden in de buurt. In het buitengebied aan de west kant van Eibergen ligt het openluchtzwembad en een binnen- en buiten speel- en belevingsaccommodatie voor alle generaties.

Woningen
In het centrum staan vooroorlogse en moderne koop- en huurwoningen. Door de grote aanwezigheid van appartementen wonen er relatief veel 65 plussers in of aan de rand van het dorpscentrum.


Wijk Eibergen West

Het westelijke deel van Eibergen bestaat uit de wijken de Westenesch en op d’n Esch. De wijken zijn na de tweede wereldoorlog gebouwd en eind jaren ’90 ingrijpend geherstructureerd. Deze nieuwbouw maakte de wijk levendiger en aantrekkelijker.

Voorzieningen
Voor de meeste voorzieningen zoals winkels, restaurants, huisarts en apotheek kunt u goed terecht in het centrum van Eibergen. In de van oudsher zeer kindvriendelijke wijk staan drie basisscholen. Het busstation van Eibergen is aan de oostzijde van de N18. In de wijk staat het wijkgebouw ’t Westennest waar veel activiteiten worden georganiseerd. Aan de rand van de Westenesch bevinden zich volkstuinen. In het buitengebied aan de west kant van Eibergen ligt het openluchtzwembad en een binnen- en buiten speel- en belevingsaccommodatie voor alle generaties.

Woningen
In de wijk staan veel rijtjeswoningen. Daarnaast zijn er appartementen en levensloopgeschikte woningen, met alle belangrijke vetrekken op de begane grond, te vinden. In de wijk wonen verschillende mensen van alle leeftijden.