Wijk Lichtenvoorde Centrum

Het centrum is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. Het heeft een uitgebreid winkelcentrum, met leuke restaurants en terrasjes. De verzorgde en groene aankleding maken het centrum populair bij de inwoners van de Keistad. In het nabij gelegen natuurpark Beekdal en in het Wentholtpark kunt u heerlijk wandelen.

Voorzieningen
Naast veel winkels zijn ook de huisarts, apotheek, kerk, bibliotheek en sporthal op loopafstand bereikbaar. In de omringende wijken liggen verschillende basisscholen. Aan de rand van het centrum zijn er diverse busverbindingen die u naar alle grote steden in de buurt brengen.

Woningen
In het centrum zijn gezinswoningen en relatief veel appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. In de wijk zijn dan ook alle leeftijden aanwezig.


Wijk Lichtenvoorde Hooiland

Het Hooiland is een wijk met twee gezichten. Het oudere gedeelte bestaat uit heel ruime, lichte woningen en is erg overzichtelijk. Het nieuwere gedeelte heeft woningen die aan woonerven staan en onderling bereikbaar zijn door paden en gangen. De toegangswegen kronkelen door de wijk en zorgen voor een speels karakter. In de wijk is veel groen aanwezig.

Voorzieningen
Het Hooiland is een actieve wijk. Er is een buurthuis waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren. Daarnaast is er een groot sportcentrum met een riant aanbod aan sportvoorzieningen. Ook zijn er twee basisscholen in de wijk. In het aangrenzende centrum van Lichtenvoorde vindt u de huisarts, kunt u prima winkelen en er zijn voldoende horecagelegenheden.

Woningen
In het Hooiland staan vooral gezinswoningen. Er is een goede mix van huur- en koopwoningen. Tegen het centrum aan staan levensloopgeschikte woningen waarbij alle belangrijke vertrekken zich op de begane grond bevinden. In de wijk zijn alle leeftijden goed vertegenwoordigd.


Wijk Lichtenvoorde Oost

Vlak bij het centrum ligt de wijk Lichtenvoorde Oost, ook wel ’t Veld genoemd. Binnen loopafstand zijn alle boodschappen te verkrijgen. Deze wijk is erg populair, mede door haar verzorgde uitstraling. Aan de rand van de wijk ligt het Wentholtpark. Natuurlijk spelen, sport, water en bomen hebben een centrale rol. Ook is er een toeristische fietsroute door het park.

Voorzieningen
De basisschool en middelbare school liggen in de wijk. De huisarts, een apotheek, de sporthal en een bibliotheek zitten in de buurt.

Woningen
In t ‘Veld zijn koop- en huurwoningen, gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond, voor oud en jong en in elke prijsklasse. Er wonen dan ook verschillende mensen van alle leeftijden.


Wijk Lichtenvoorde Zuid

Lichtenvoorde Zuid is beter bekend als de Oranjebuurt. De Oranjebuurt is een verzorgde wijk met veel gelijksoortige woningen. De wijk is erg populair, mede door de variatie in straten, pleintjes en plantsoenen. Aan de rand van de wijk ligt het Wentholtpark. Natuurlijk spelen, sport, water en bomen hebben een centrale rol. Ook is er een toeristische fietsroute door het park.

Voorzieningen
De wijk is erg gericht op jonge gezinnen. Er zijn dan ook veel plekken waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Ook is er een basisschool en een middelbare school. Voor de meeste voorzieningen zoals winkels, restaurants, huisarts en apotheek kunt u goed terecht in het gezellige centrum van Lichtenvoorde.

Woningen
De wijk heeft voornamelijk gezinswoningen en er wonen mensen van alle leeftijden.