Ik wil een huurwoning

Wilt u een woning huren?

U kunt op onze huurwoningen reageren wanneer u bent ingeschreven als woningzoekende bij Thuis in de Achterhoek. De inschrijving is gratis. Op www.thuisindeachterhoek.nl vult u alle gegevens en een goed zoekprofiel in. Met een Tipbericht komen de beschikbare woningen die voldoen aan uw eisen vanzelf in de mail. U reageert zelf op de woning(en) van uw keuze.

Wat gebeurt er als u heeft gereageerd op woningen?
Beschikbare woningen staan minimaal vijf dagen op de website van Thuis in de Achterhoek. Die tijd heeft u om te reageren op een woning naar keuze. Wat er dan gebeurt, leest u in de uitleg Reageren, hoe werkt het?

Passend toewijzen
Wanneer u via een woningcorporatie een woning wilt huren heeft u te maken met het passend toewijzen. Vanaf 1 januari 2016 mogen woningcorporaties alleen woningen aanbieden aan huishoudens met een inkomen onder de huurtoeslaggrens met een huur van maximaal ongeveer 600 euro. Dat heet het ‘passend toewijzen’.
 
Met het passend toewijzen wil de overheid zorgen dat mensen met de laagste inkomens niet een voor hen te dure woning kunnen huren. Woningcorporaties zijn verplicht om zich aan de toewijzingsregels te houden. 

Wilt u weten wat u met uw inkomen bij ProWonen kunt huren? Klik dan hier