Ik wil huren

Inschrijven is gemakkelijk en gratis!

U kunt op onze huurwoningen reageren wanneer u bent ingeschreven als woningzoekende bij Thuis in de Achterhoek. De inschrijving is gratis. Vul een goed zoekprofiel in. Met een Tipbericht krijgt u de beschikbare woningen die voldoen aan uw wensen in de mail. U reageert zelf op de woning(en) van uw keuze.

Wat gebeurt er als u heeft gereageerd op woningen?
U heeft minimaal vijf dagen de tijd om te reageren op een woning. Wat er dan gebeurt, leest u in de uitleg Reageren, hoe werkt het?

Reageer en weiger zo vaak als u wilt
U mag zo vaak op een woning reageren als u wilt. Het is niet zo dat u op een gegeven moment een woning moet accepteren. Krijgt u een woning aangeboden en het is toch niet naar uw wens, dan mag u gewoon weigeren. Dit heeft geen invloed op uw inschrijftijd. 

Passend toewijzen
De overheid wil dat woningcorporaties sociale huurwoningen passend toewijzen. Dat betekent dat uw inkomen en huishoudensgrootte moet passen bij de huurprijs van de woning. Daarom kunt u niet op alle woningen reageren. In de advertentie leest u de (inkomens)voorwaarden voor de woning. Wilt u weten wat u met uw inkomen bij ProWonen kunt huren? Klik dan hier.