U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Buurt vernieuwt buxus

Dat de voortuinen in de wijk De Koppel in Borculo er door de komst van de buxusmot er niet fraai bijlagen, was een doorn in het oog van de Huurdersvereniging Borculo. Op hun initiatief is er vorig jaar een enquête verstuurd aan alle buurtbewoners met een buxus haagje met de vraag wat te doen aan deze dooie boel.

Uit de enquête kwam naar voren dat veel mensen de eenheid in de voortuinen graag weer wilden terug zien. Alle huurwoningen hebben daarom nieuwe planten gekregen. Hovenier Arno woont zelf ook in de wijk en heeft bij iedereen die meedoet planten neergezet. Geen buxus, maar de sterke Osmantus Burkwoodii. Hij hielp op zaterdag 1 mei mee om de planten in de grond te zetten. 

In de Prinses Margrietstraat is het een drukte van belang. Veel buren staan met een schop in de hand de planten in de grond te zetten. Mevrouw Hargeerds en mevrouw van Rijn vinden het maar wat mooi. “We zijn blij dat we weer een mooie voortuin krijgen. Gelukkig helpt Arno een handje mee, want het is zwaar werk. Ook werd door Kerkemeijer koffie met wat lekkers gebracht, dat hadden we wel even nodig.” 

Henny Timmermans van de huurdersvereniging kan tevreden terugkijken op deze actie. “Heel veel mensen vinden de eenheid in de wijk belangrijk. Ik woon hier zelf ook en ben blij dat er zoveel buren zijn die ons initiatief toejuichen. De meeste buurtbewoners steken vandaag dan ook zelf graag de handen uit de mouwen.”