Jongeren kunnen blijven wonen in Halle

Uit het woononderzoek dat afgelopen jaar is gehouden in Halle, kwam naar voren dat jongeren graag in Halle blijven wonen maar zij geen passende woning kunnen vinden.

 

Aantrekkelijk wonen

ProWonen wil jongeren uit Halle een kans geven om in Halle te blijven wonen. Omdat er in korte tijd meerdere woningen vrijkomen, is het nu hét moment! Het gaat om koop- en huurwoningen in de Haverstraat. Judith ten Have, woonconsulent: “We denken dat het vrijkomen van zoveel woningen tegelijk, mogelijkheden biedt en vooral jongeren enthousiast maakt om hier te gaan wonen.”

 

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 28 november van 19.00 tot 20.00 uur houdt de wooncorporatie een inloopbijeenkomst bij de Korenaar, Dorpsstraat 85 in Halle. Hier kunnen belangstellenden zien om welke woningen het gaat, wat de huur- en koopprijzen zijn en is er voor de te verkopen woningen een indicatie van  de kosten van eventuele verduurzaming en aanpassingen van keuken, douche en toilet.

 

Toekomst

Ten Have: “Als er geen of te weinig belangstelling is vanuit het dorp zelf voor de koopwoningen, gaan we opnieuw bekijken of we de woningen dan wel willen verkopen of voorlopig blijven verhuren.”