U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen.

Tips en informatie bij vorst en sneeuw

Brrr...het is en het wordt heel koud! Deze maatregelen kun je zelf in huis treffen tegen de vorst.

  • Zet de thermostaat 's nachts niet lager dan 14 graden, draai alle radiatoren enigszins open, óók in de ruimtes waar niet geleefd wordt. Controleer ook de waterdruk en ontlucht het systeem.
  • Heb je een buitenkraantje? Laat deze leeg lopen en sluit de stopkraan af.
  • Pak de watermeter en/of waterleidingen op de koude zolder goed in met isolerend materiaal; dat kan ook met een deken, bubbeltjesplastic of een vuilniszak met proppen kranten. De watermeter zit vaak in meterkast of in de kruipruimte.
  • Zet het luik van de zolder open zodat de warmte ook daar naartoe kan.
  • Een dichtgevroren slot laat je ontdooien met een slotontdooier of bijvoorbeeld een föhn. Gebruik hier geen warm water voor!

Voor problemen met de verwarming en cv-ketel neem je rechtstreeks contact op met de installateur. Kijk voor info op Storing cv ketel | ProWonen

Problemen met de waterleiding meld je bij onze reparatiedienst via (0545) 28 50 00.

Vanwege de jachtsneeuw kan er tussen de kleinste kieren en naden sneeuwvorming ontstaan. Bijvoorbeeld bij dakramen. Wanneer dit gaat smelten lijkt het dan net alsof er een lekkage is. In de meeste gevallen is dit niet zo. Daarnaast is al een klein beetje sneeuw of ijs de oorzaak van een niet of slecht sluitende (kunststof) deur. Kijk of dit het geval is en u de deur na verwijdering van het sneeuw en ijs weer goed kunt sluiten. Is dit niet het geval? Neem ook dan contact op met onze reparatiedienst.