Op de foto met Smokey en een lesje brandveiligheid in een escape room voor jeugd!

Komende voorjaarsvakantie is het zover, dan komt Smokey van 25 februari t/m 3 maart in het brandweermuseum in Borculo. Daarnaast heeft hij zijn Escape room meegebracht om de jeugd het nodige te leren over brandgevaren in huis (bovenbouw).

Smokey (de Rookmelder) is ontwikkeld om uiteraard brand te voorkomen. Daarnaast heeft Smokey de functie om op een leuke en speelse manier de brandgevaren onder de aandacht te brengen bij jongere kinderen. Samen met Smokey op de foto en er dan thuis over praten.

De Escape room
De escape room is ontwikkeld voor de jeugd om te beleven hoe snel je uit huis kunt zijn bij brand. Onder het motto “een brandveilig leven” gaat de brandweer met deze Escape room de jeugd bewust maken van de gevaren door en bij brand.
 
Brandweermuseum Borculo heeft de Escape room als Primeur in het museum en de brandweermannen staan te popelen om jullie uit te nodigen om deze ruimte te betreden om te ontsnappen voor het Brandgevaar. *

Wat is er leuker, als brandweerman – vrouw in spe, om in het museum een “tattoo” te krijgen met het logo van de brandweer. Dit is wel erg stoer om in je klas te laten zien en te vertellen waar je deze hebt gekregen.
 
*Ben je 14 jaar of ouder dan mag je alleen de Escape room in. Ben je jonger dan ga je samen met een brandweerman proberen te ontsnappen.