Plannen Esweg Eibergen bekend gemaakt

Op dinsdag 1 mei zijn de bewoners van de Esweg geïnformeerd over de plannen voor hun woningen. Tijdens de informatieavond in De Klok, waar ook de huurdersvereniging De Naobers voor werd uitgenodigd, vertelde projectleider Bart Ruiterkamp van ProWonen over de plannen. “Eind vorig jaar zijn mijn collega’s op huisbezoek geweest bij de bewoners. Tijdens deze gesprekken hebben zij een goed beeld gekregen van de technische staat van de woning. In de afgelopen maanden hebben we de plannen uitgewerkt.”
 
Sloop
Twaalf woningen in de straat worden op termijn gesloopt. Met het oog op de toekomst is de huidige staat en daarmee de verhuurbaarheid van deze woningen onvoldoende. Ook zijn er in de Achterhoek in de (nabije) toekomst minder woningen nodig. Daarom wordt hier nu niet meer in (groot)onderhoud geïnvesteerd en heeft de wooncorporatie het voornemen om te slopen bekend gemaakt. Vanwege de transparantie en open communicatie zijn de  bewoners hier nu al over geïnformeerd. Wat er in de toekomst voor terugkomt, wordt het komende jaar uitgewerkt. De bewoners worden hierin meegenomen.
 
Groot onderhoud
De meer karakteristieke woningen in de straat krijgen groot onderhoud. Ruiterkamp: “Deze woningen lenen zich meer voor onderhoud vanwege de toekomstige verhuurbaarheid van betaalbare gezinswoningen en daarmee is sloop nu geen optie.
We pakken tijdens het groot onderhoud de douche, de keuken en het toilet aan. We passen ook zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen toe. Nummer 23 staat al even leeg, deze wordt nog voor de zomervakantie door Kreunen Bouw opgeknapt en ingezet als modelwoning.”
 
Huisbezoeken
Na de informatiebijeenkomst worden huisbezoeken ingepland met de bewoners. Dan is er persoonlijke aandacht voor hun gevoel en worden woonwensen opgehaald. Zij kunnen vanaf 1 mei gebruik maken van alle onderdelen uit de vastgestelde spelregels. De bewoners die in een te slopen woning wonen, hebben, wanneer zij naar deze straat willen terugkeren, voorrang op andere woningzoekenden.