U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Ambitieuze geactualiseerde prestatieafspraken  getekend

Op 5 april tekende wooncorporatie ProWonen samen met Sité Woondiensten, de gemeenten Berkelland, Bronckhorst en Oost Gelre en maar liefst vijf huurdersverenigingen -De Naobers, Borculo-Ruurlo, HeVo, Lichtenvoorde, Zelhem en bewonersvereniging Siverder - de prestatieafspraken voor de periode 2022-2025. Onderdeel van deze raamovereenkomst is de lokale uitvoeringsagenda 2022 per gemeente, inclusief projectenoverzicht.
 
Uitvoeringsagenda's
Het afgelopen jaar is ervaring opgedaan met de uitvoeringsagenda 2022. In het najaar is besproken hoe deze is opgepakt. Samen is er voor de drie gemeenten een geactualiseerde uitvoeringsagenda 2023-2024 met een projectenoverzicht gemaakt.  De samenwerking tussen de partijen om te komen tot afspraken en ambities verloopt constructief. ProWonen, gemeenten en huurdersverenigingen hebben de uitvoeringsagenda op 14 december en 19 december ondertekend. En dat is goed nieuws voor alle huurders van ProWonen!
 
Samen aan de slag
In de uitvoeringsagenda’s staat hoeveel woningen we samen (meer) bouwen en verduurzamen. Ook streven ProWonen en de gemeenten er naar om in 2024 tijdelijke woningen te realiseren. Tot slot nemen we niet alleen samen de verantwoordelijkheid voor de taakstelling van huisvesting van statushouders, maar ook de zachte landing van deze nieuwe bewoners in de wijk.