U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Gedeputeerde te gast in Oranjewijk

Zelhem | Vrijdag 22 maart
Gedeputeerde op bezoek in Zelhem
Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil van de Provincie Gelderland was vandaag in Zelhem om kennis te maken met de Achterhoekse wooncorporaties. Directeur bestuurder Hanke Struik van ProWonen liet hem de Oranjewijk zien, als voorbeeld van een buurt als toekomstige woon- en zorgplek. Want zorg krijg je thuis. Bij de buurt van de toekomst  gaat het om wonen voor iedereen, het omkijken naar elkaar en ontmoeten in het bijzonder. 
 
Ouderen wonen in hun bestaande wijk
De Achterhoek bouwt er de komende jaren bijna 10.000 woningen. Daarbij gaat veel aandacht uit naar ouderen en het langer zelfstandig thuis wonen. Zo ook in de Oranjewijk in Zelhem. Hier zijn gezinswoningen vervangen door levensloopgeschikte woningen, waarbij ook een slaapkamer en de badkamer op de begane grond zijn. Zo kunnen ouderen ook in de bestaande wijken langer thuis wonen.
 
Een thuis voor elke oudere
Woningcorporaties, gemeenten en zorg- en welzijn partners trekken onder het motto “een thuis voor elke oudere in de Achterhoek” samen op. Om dit te realiseren, wordt er in Zelhem ook een betaalbare nieuwbouwwijk gebouwd: Het Loo, een mini-samenleving met oog voor elkaar en naoberschap. Dit plan is een mooi voorbeeld in onze provincie waarin het toevoegen van woningen, duurzaamheid, betaalbaarheid en doorstroming naar seniorenwoningen in een mooie mix samenkomen.
 
Goede relatie
Hanke Struik is sinds afgelopen maand voorzitter van de Achterhoekse Wooncorporaties (AcO). In deze functie ziet zij nog meer de meerwaarde van de ontmoeting met de gedeputeerde. “Het is ongelooflijk belangrijk dat alle wooncorporaties in de Achterhoek, de gemeenten, huurderverenigingenen andere samenwerkingspartners elkaar goed weten te vinden. Dat geldt ook voor de Provincie. Want er komt steeds meer sturing op het behalen van resultaten. Er worden tussen gemeenten en provincie en tussen gemeenten en wooncorporaties woonafspraken gemaakt over het halen van die afspraken. Daarom is het heel fijn dat gedeputeerde Vreugdenhil in levende lijve heeft gezien wat onze opgave is. Want alleen samen maken we werk van woningbouw in de Achterhoek!”