U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Intentieovereenkomst nieuwe locatie Estinea getekend

De bouw van de nieuwe locatie van Estinea in Eibergen is weer een stap dichterbij gekomen! Gisteren hebben de bestuurders van Kormelink Bouw, Prowonen en Estinea een intentieovereenkomst ondertekend waarin afspraken zijn vastgelegd over de nieuwe locatie. Dit nieuwe gebouw wordt gevestigd aan de Beltrumseweg 5, op de plek waar nu de Welkoop zit. Het wordt een gebouw met 28 appartementen, vier gezamenlijke ruimtes en plek voor dagbesteding en logeren voor mensen met een verstandelijke beperking. De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2022 de bouw van start kan en dat de nieuwe locatie in 2023 wordt opgeleverd. 

Passende plek dichtbij huis
De aanleiding voor dit bouwproject is een concrete huisvestingsvraag voor een groep van zeven jongeren met ernstige meervoudige beperkingen. Voor deze jongeren zijn er op dit moment onvoldoende geschikte woonplekken in de gemeente Berkelland. Hierdoor moeten ze vaak, wanneer het thuis wonen niet meer gaat, ver van hun ouders en netwerk af gaan wonen. Dit is voor zowel de jongeren als ouders geen gewenste situatie. Door de nieuwbouw krijgen zij een passende plek dichtbij huis. 
Ook krijgt een aantal cliĆ«nten die nu nog bij Estinea in Neede en Eibergen woont, werkt en/of logeert, een nieuw onderkomen in het gebouw aan de Beltrumseweg.