Mijn ProWonen
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Renovatie 16 woningen Vorden afgerond

16 woningen aan de Zutphenseweg, Hoetinkhof en Berend van Hackfortweg ondergingen de afgelopen zeven maanden een complete metamorfose. We renoveerden de woningen grondig. De buitengevel van de woningen werd helemaal anders. Hoe de woningen er voor renovatie uit zagen, blijft toch zichtbaar. De contouren van de ‘oude’ woning zijn vastgelegd op een plaquette in de muur van een van de huizen. Gisteren onthulde wethouder Arno Spekschoor van Gemeente Bronckhorst en bewoonster Gerda van der Meij deze steen.

Wij willen de woningen in de toekomst kunnen verhuren aan een- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. Renovatie was nodig. Op de verdieping werd een tweede slaapkamer gemaakt. Het gehele dak werd daarbij vervangen waardoor aan de voorkant van het huis de constructie van het dak wijzigde. Door het plaatsen van een nieuwe berging, vast aan de woonruimte, wijzigde de plattegrond van de woning.

Naast het uitvoeren van de werkzaamheden waarbij het uiterlijk van de woning compleet vernieuwde, werd de renovatie ook in de woning doorgevoerd. Zo vernieuwden we de keuken en de douche/het toilet en maakten we een apart gastentoilet. Om de huizen energiezuiniger te maken, lieten we kunststof kozijnen met HR++ glas plaatsen. Daarnaast werd het dak, de spouwmuren en de vloer geïsoleerd.

Door de renovatie konden bewoners niet thuis blijven wonen. Zij verbleven tijdelijk in een volledig ingerichte woonunit vlakbij hun eigen huis. Zo konden bewoners de renovatie op de voet volgen.

Aannemer WBC Bouw BV uit Winterswijk voerde de werkzaamheden uit. In dit renovatieproject is een bewonerscommissie samengesteld, waarbij naast bewoners ook een lid van de huurdersvereniging betrokken was. We investeerden ruim 1,3 miljoen euro aan dit project.


Renovatie nieuw
de nieuwe woningen