Avesterweg, Hassinkstraat en Slieperstraat Beltrum

We gaan in oktober van dit jaar starten met groot onderhoud aan 12 woningen in Beltrum. Het gaat om 3 types eengezinswoningen aan de Avesterweg (8, 12, 16 en 18), Hassinkstraat (12, 18 en 20) en Slieperstraat (1, 5, 9. 11 en 13). De werkzaamheden voor deze woningen verschillen per straat waarbij het accent op het verduurzamen ligt. 

De werkzaamheden voor de Avesterweg en Hassinkstraat bestaan uit het aanbrengen of verbeteren van de dakisolatie en het vervangen van het huidige glas door HR ++ glas. De woningen aan de Avesterweg krijgen kunststofkozijnen. De kozijnen van de woningen aan de Hassinkstraat worden opnieuw geschilderd. De spouwisolatie wordt gecontroleerd en verbeterd en ook het voegwerk wordt waarnodig vervangen. Bij de Avesterweg vindt ook bij een aantal woningen een keuken, badkamer of toiletverbetering plaats.

De werkzaamheden voor de Slieperstraat zijn ingrijpender. Daar willen we de voorgevel vervangen, wordt het dak geisoleerd en worden de huidige dakpannen vervangen. De kozijnen worden hier vervangen door kunststofkozijnen met HR++ glas. Een architect is bezig met het ontwerp van de nieuwe voorgevel. 

De bewoners zijn tijdens een huisbezoek geinformeerd over het onderhoud aan hun woning. Hoffman uit Beltrum gaat de werkzaamheden uitvoeren.