Dahliastraat en Zinniastraat Zelhem

Aan de Dahlia- en Zinniastraat moeten 54 woningen in 2018 groot onderhoud krijgen. Het project is ontstaan vanuit de “verduurzaming”. In 2020 willen we 90% van het bezit naar een goed (groen) energielabel hebben gebracht. De verwachting is dat het gemiddelde energielabel van de woningen in dit project een E-label is.

Onderhoud
Om het label te verbeteren moet de “schil” van de woning ge├»soleerd worden (dak en puien), dit is ook de basis van dit project. De puien moeten worden vervangen en het dak ge├»soleerd. Er is gekeken naar de keukens, de badkamers en de toiletten. Er blijkt nog asbest in de woningen aanwezig te zijn. Het kan goed zijn dat eerst alle isolerende maatregelen worden uitgevoerd en dat het onderhoud in de woningen in een later stadium wordt opgepakt. In het geval van een aantal woningen aan de Dahliastraat geldt dat de benodigde maatregelen zo groot zijn, dat nieuwbouw een veel beter alternatief is.

Bewonerscommissie
Voor dit project is een bewonerscommissie samengesteld, bestaande uit huurders en een lid van de huurdersvereniging. De leden van de bewonerscommissie zijn de ogen en oren van de buurt. Als bewoners zitten zij midden in het groot onderhoudsproject. De bewonerscommissie komt op voor de belangen van de buurt.