Dahliastraat en Zinniastraat Zelhem

Aan de Dahlia- en Zinniastraat krijgen 54 woningen in 2018 groot onderhoud. Het project is ontstaan vanuit de “verduurzaming”. In 2020 willen we 90% van het bezit naar een goed (groen) energielabel hebben gebracht. De verwachting is dat het gemiddelde energielabel van de woningen in dit project een E-label is. Na het project hebben alle woningen een A of een B-label. De klantadviseur en toezichthouder zijn bij de bewoners geweest om ze te vertellen over de plannen.

Onderhoud
Om het label te verbeteren moet de “schil” van de woning ge├»soleerd worden (dak en puien), dit is ook de basis van dit project. De puien worden vervangen en het dak wordt ge├»soleerd. Hoewel de keukens, de badkamers en de toiletten nog niet aan de beurt zijn voor onderhoud, wordt nu wel bekeken of het mogelijk is om, waar nodig, eventueel een aantal keukens, badkamers en/of toiletten op te knappen. Het kan goed zijn dat eerst alle isolerende maatregelen worden uitgevoerd en dat het onderhoud in de woningen in een later stadium wordt opgepakt.

Bewonerscommissie
Voor dit project is een bewonerscommissie samengesteld, bestaande uit huurders en een lid van de huurdersvereniging. De leden van de bewonerscommissie zijn de ogen en oren van de buurt. Als bewoners zitten zij midden in het groot onderhoudsproject. De bewonerscommissie komt op voor de belangen van de buurt.