De Berg Neede

Na ruim 12 jaar is er een eind gekomen aan de werkzaamheden in wijk De Berg in Neede. In totaal werden 124 woningen gesloopt. Daar kwamen 84 nieuwe woningen voor terug. 142 woningen kregen groot onderhoud. Daarnaast hebben we ook samen met de gemeente veel aandacht besteed aan leefbaarheid.

Eindfeest
Op 14 oktober 2017 was het feest. Samen met alle wijkbewoners, vierden we de afronding van het wijkplan. De wijkbewoners hebben de afgelopen jaren veel moeten afzien door de bouw- en verbouwwerkzaamheden, de sloop en nieuwbouw van woningen én daarnaast de werkzaamheden in straten, aan parkeerplaatsen en aan de aanleg van groen met een parkje. Door de burgemeester Joost van Oostrum, onze directeur Henk Meulenkamp en bewoner Maikel Boomkamp is er een gedenkboom geplant, een Nyssa sylvatica ook wel een Tupeloboom genoemd

Herinneringsboekje en documentaire
Tijdens het eindfeest ontvingen de wijkbewoners een herinneringsboekje en een USB-stick waarop de documentaire is te zien die vooral voor én door bewoners is gemaakt. Ook is er een leef-wandelroute gemaakt.

Laatste nieuwbouw opgeleverd
Bouwbedrijf Klomps bouwde voor ons 15 ruime gezinswoningen aan de Jhr. Mr. A.F. de Savornin Lohmanstraat, A. Buterstraat en Dr. A. Th. Plantenstraat. Bijna alle woningen hebben een eigen parkeerplek bij de woning en alle woningen zijn gesitueerd rondom het park. De woningen hebben een tuin- of straatgerichte woonkamer, drie slaapkamers, royale badkamer en een ruime zolder. De begane grond is voorzien van vloerverwarming. Het aantal zonnepanelen varieert van 4-6 panelen, dit hangt af van het dak en situering hiervan. Alle 15 zijn inmiddels verhuurd.