Heerlijkheidstraat en Stoeterijstraat Borculo

Aan de Stoeterijstraat en Heerlijkheidstraat krijgen 28 woningen een opknapbeurt. Bewoners zijn begin april tijdens een inloopbijeenkomst geïnformeerd over de plannen. We zijn in het najaar van 2017gestart met de buitenwerkzaamheden aan de woning. Begin 2018 zijn dan de werkzaamheden in de woning aan de beurt.

Energiebesparende maatregelen
Tijdens het groot onderhoud vervangen of verbeteren wij onderdelen, waardoor bewoners straks energie kunnen besparen. Zo vervangen we kozijnen door kunststof kozijnen met HR++ glas en plaatsen we een kunststof dakraam met isolatieglas. Het dak wordt van binnenuit geïsoleerd en we verbeteren we waar nodig de spouwmuurisolatie. Daarnaast vervangen we cv-ketels die ouder zijn dan 16 jaar. De houten vloer van de begane grond in de woonkamer en keuken wordt vervangen door een nieuwe geïsoleerde vloer.

In de woning
We vervangen de keuken en badkamer. Bewoners kunnen ervoor kiezen om tegen huurverhoging op de badkamer een tweede toilet te laten aanbrengen. Ook kunnen bewoners ervoor kiezen om de nog aanwezige schouw in de woonkamer te laten verwijderen.