Lijsterbesstraat Borculo

Aan de Lijsterbesstraat knappen we 12 zogenoemde duplexwoningen op. Het onderhoud is bedoeld om de woningen aan te passen aan de eisen van deze tijd en daarnaast ook voor de toekomst.

Energiezuinig
We maken de huizen energiezuinig door het isoleren van de vloer van de woningen op de begane grond en het aanbrengen van HR++ beglazing bij alle woningen. Alle huizen krijgen een nieuwe, eigen, HR combiketel. De centrale cv installatie in het complex en de geisers in de huizen verdwijnen daarmee. Daarnaast wordt in alle woningen een mechanische ventilatie aangebracht. Het bestaande voegwerk wordt, waar nodig, vervangen en de dakpannen worden vervangen door nieuwe betonpannen.

In de woning
Het groot onderhoud gaat verder dan de werkzaamheden aan en rondom de woning. In de woningen worden douche, toilet en keuken aangepakt. Bewoners kunnen hierin zelf een keuze maken uit verschillende materialen. Daar waar de beglazing wordt vervangen, worden de ramen en kozijnen aan de binnenzijde geschilderd. De huizen krijgen aan de buitenzijde een nieuwe kleur. Tot slot laten we het aanwezige asbest in de vensterbanken op een verantwoorde en veilige manier verwijderen.

Aannemersbedrijf Kreunen uit Lochem voert de werkzaamheden uit. We verwachten begin december 2017 klaar te zijn.