U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Houtbare woningen aan de Lupinestraat in Zelhem

Op 21 juli 2022 hebben ProWonen en TBI Koopmans BV de handtekening gezet voor de bouw 12 gezinswoningen op de voormalige Union-locatie aan de Hummeloseweg/Lupinestraat in Zelhem. In plaats van traditioneel bouwen, wil ProWonen deze nieuwbouw realiseren volgens circulaire houtbouw. Dit gaan we doen in samenwerking met de firma TBI Koopmans BV met het product “HOUTbaar HUIS”.

De woningen worden gebouwd volgens het HOUTbaar HUIS concept van TBI WOONlab, waar Koopmans Bouw onderdeel van uit maakt. Deze woningen bestaan uit houten modules die onder ideale omstandigheden in de fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie in elkaar worden gezet.  Bouwen met hout is een zeer duurzame bouwmethode. Door woningen industrieel te produceren, wordt het mogelijk sneller én goedkoper goede en duurzame woningen te bouwen. De voorbereidingstijd van dit soort woningen is iets langer, maar het voordeel is dat deze binnen enkele weken in elkaar gezet worden op locatie. De overlast voor omwonenden wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Vervolgstap
Begin 2022 is het bestemmingsplan voor de bouw van 12 gezinswoningen door de gemeente Bronckhorst onherroepelijk vastgesteld. De volgende stap is het indienen van de omgevingsvergunning bij de gemeente Bronckhorst. Deze ligt daar nu ter inzage. Het terrein is inmiddels gesaneerd en de bouwrijpfase is afgerond. Dat betekent dat de riolering en het hoofdtrace nutsleidingen zijn aangelegd.

Alle woningen zijn inmiddels toegewezen.

De huurprijs:

  • 6 woningen in de categorie duur € 763,47 (prijspeil 2022)
  • 6 woningen in de categorie betaalbaar € 678,66 (prijspeil 2022)