Molenplan Vorden

Maar liefst 120 woningen maken onderdeel uit van het project Molenplan in Vorden. De werkzaamheden bestaan uit een combinatie van douche/toilet/keuken vernieuwing en duurzaamheidsmaatregelen. Het project is opgedeeld in drie fases zoals u hieronder kunt zien.
 

Fase 1: 92 eengezinswoningen rondom Hertog Karel van Gelreweg, Hoetinkhof 5-27 (oneven), Berend van Hackfortweg 3-37 (oneven), van Heeckerenstraat, Hertog Karel van Gelreweg, Storm van 's-Gravezandestraat, van Limburg Stirumstraat, Hendrik van Bramerenstraat. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Van Wijnen. 

We zijn nu bezig met het afronden van de buitenwerkzaamheden. Alle daken zijn inmiddels ge├»soleerd. Binnenkort worden alle steigers weggehaald wordt de bouwplaats grotendeels opgeruimd. Er blijft nog wel een keet voor de opslag staan, omdat we nog een aantal binnenwerkzaamheden moeten uitvoeren. Dit kan nu niet vanwege het Coronavirus. 

Fase 2: 17 woningen aan Berend van Hackfortweg even zijde: nr. 2 t/m 14 en 24 t/m 42

Dit zijn karakteristieke woningen uit de wederopbouwperiode (1949 en 1955). Daarom hebben wij bij dit project rekening gehouden met de cultuurhistorische waarde. Op de nieuwe kozijnen met HR++ glas hebben wij roedes aangebracht, om de uitstraling van de woning te versterken. Daarnaast hebben wij de daken ge├»soleerd met een isolatiepakket met een beperkte dikte om de eenvoudige aansluiting van de kopgevels en de dakgoten te behouden. We hebben in de woningen een co2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem aangebracht met roosters in de ramen, waardoor het warmteverlies zo veel mogelijk wordt beperkt. Ook konden de bewoners kiezen om de badkamer te vergroten.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Kormelink uit Rietmolen. We zijn inmiddels klaar met de werkzaamheden. Kormelink handelt een aantal opleverpunten af zodra bestelde materialen binnen zijn en de bouwplaats is helemaal opgeruimd. Wij wensen alle bewoners veel woonplezier in hun opgeknapte woning!

We hebben in dit project samengewerkt met een bewonerscommisssie. Met een bewonerscommissie wordt een groot onderhoudsproject makkelijker, sneller en beter uitgevoerd. Wij hebben de commissie bedankt met een bloemetje. 

Fase 3: 6 woningen aan Dokter C Lulofsweg 6, 8, 16 t/m 22

De voorbereidingen voor het onderhoud aan deze zes woningen zijn gestart in 2017 en 2018. De uitvoering vindt plaats in het voorjaar van 2020.