Oranjewijk Zelhem

Sloop en vervangende nieuwbouw
- Pr Beatrixstraat 26 t/m 40 en 87 t/m 93 (sloop fase 1)
- Pr Margrietstraat 3 en 5 (sloop fase 2)
- Pr. Marijkestraat 1 t/m 27 en 10 t/m 16 (sloop fase 2)

In 2019 hebben de bewoners van deze adressen de ingrijpende boodschap gekregen dat we hun woning gaan slopen. We hebben hiervoor gekozen omdat de  plattegrond niet voldoet en het huidige energieverbruik hoog is. Daarnaast is het niet mogelijk om de woningen op een goede manier te verduurzamen. De sloop vindt plaats in twee fases. Dit om de druk op de woningzoekendenmarkt in Zelhem zo min mogelijk te belasten. De woningen aan de Pr Beatrixstraat vallen in sloop fase 1 (sloop medio september 2021). De woningen aan de Pr Marijkestraat en Margrietstraat vallen in sloop fase 2 (sloop medio september 2022).

Nieuwbouw 25 levensloopgeschikte woningen en 13 eengezinswoningen

De gemeente (welstand) heeft de nieuwbouwplannen goedgekeurd. Hiermee staat vast dat er 13 eengezinswoningen en 25 nultrede woningen worden teruggebouwd. Er is gekozen voor conceptuele bouw op basis van het concept van Dura Vermeer. De huurprijs van de woningen is vastgesteld op € 633,00 voor nultrede woningen (prijspeil 2021) en  € 678,65 voor niet nultrede woningen (2e aftoppingsgrens prijspeil 2021). 

Wat wordt er teruggebouwd?
•  
 25 nultrede woningen € 633,- (prijspeil 2021)
Dit zijn woningen met alle voorzieningen op de begane grond en één slaapkamer op de verdieping. Ze worden gebouwd in blokjes van vijf woningen.
•    13 eengezinswoningen € 678,65 (2e aftoppingsgrens prijspeil 2021).                
Dit zijn woningen met een woonkamer en keuken op de begane grond, twee slaapkamers op de 1ste verdieping en een slaapkamer op zolder. Deze woningen worden in twee blokken van vijf en één blok van drie gebouwd.

 
Belangstelling
Heeft u belangstelling voor dit project? Vul uw gegevens in op de belangstellendenlijst (u ontvangt hiervan geen bevestiging) en wij informeren u via e-mail over de voortgang van dit nieuwbouwplan. Hieraan kunt u geen rechten ontlenen voor een toewijzing van een woning. Om te kunnen reageren op een woning heeft u een inschrijving nodig bij Thuis in de Achterhoek.