Schildersbuurt Zelhem

Aan de Jan Steenstraat, Vincent van Goghstraat en Frans Halsstraat knappen we 24 woningen op. De seniorenwoningen worden grondig gerenoveerd en geschikt gemaakt om in de toekomst te kunnen verhuren aan een- en tweepersoons huishoudens voor alle leeftijden, maar met voorrang aan 55-plussers.

Energiezuinig(er)
De huizen worden energiezuinig gemaakt door het isoleren van de vloer, het aanbrengen van kunststof kozijnen met HR++ beglazing, het plaatsen van kunststof buitendeuren en ramen – eveneens met HR++ glas en het van buitenaf isoleren van het dak. Daarnaast wordt de spouw na-ge├»soleerd en krijgen de huizen een mechanische ventilatie. De woningen hebben al een hoogrendement-cv-ketel.  Verder laten we nieuwe buitenbergingen plaatsen en achterpaden aanleggen.

In de woning
De renovatie gaat verder dan de werkzaamheden aan en rondom de woning. In de woningen worden douche, toilet en keuken aangepakt. Bewoners kunnen hierin zelf keuze maken uit verschillende materialen. Om de woningen voor toekomstige huurders aantrekkelijk en geschikt te maken, laten we op de verdieping een tweede slaapkamer maken. De trap wordt vernieuwd door een exemplaar dat minder steil is en bredere traptreden heeft. De slaapkamer krijgt voldoende lichtinval door een nieuw, groter dakraam. Tot slot wordt het aanwezige asbest op een verantwoorde en veilige manier verwijderen.

Tijdelijk verhuizen
De renovatie is zo ingrijpend dat bewoners tijdens de werkzaamheden niet thuis kunnen blijven. Zij verhuizen tijdelijk naar een appartement in de in de buurt gelegen Magnoliaflat.

In dit project is een bewonerscommissie samengesteld, bestaande uit bewoners en twee leden van de huurdersvereniging. Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen voert de werkzaamheden uit. We verwachten eind 2017 klaar te zijn.