Talmastraat Zelhem

Nieuwbouw 3 levensloopgeschikte woningen
 
ProWonen gaat drie levensloopgeschikte woningen bouwen aan de Talmastraat 9-13 in Zelhem. In de plaats van de drie huidige woningen worden drie multifunctionele woningen gebouwd. Hierbij zijn de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer zonder traplopen te bereiken. Deze huizen zijn geschikt voor senioren. De kale huur is € 633,25 (prijspeil 2021).

Bouwmethodiek
De nieuw te bouwen woningen worden gebouwd volgens het principe “Blokje Om”. 
Bij dit concept wordt op een slimme manier en met minimale overlast voor omwonenden gebouwd. Door te bouwen met prefab elementen, dat betekend dat zoveel mogelijk voorbereidend werk in de fabriek is uitgevoerd, verkort “Blokje Om” de bouwtijd op locatie naar circa 25 dagen. Dat is inclusief het slopen van de bestaande woning. Daarmee is de overlast voor u als omwonenden zo kort mogelijk. 
 
Huur
De kale huur is € 633,25 per maand (prijspeil 2021). Bijkomende kosten voor de negen zonnepanelen zijn per maand; € 24,42 eerste 10 jaar en € 14,66 tweede 10 jaar.
De overheid wil dat het inkomen en huishoudensgrootte passen bij de huurprijs van de woning. Daarom kan niet iedereen op alle woningen reageren. Log in op de website van Thuis in de Achterhoek en u ziet aan het groene vinkje welke woningen passen bij uw inkomen. 
 
Reageren?
Op maandag 15 maart 2021 staan de woningen vanaf 12.00 uur op www.thuisindeachterhoek.nl en kunt u reageren. In de week van 22 maart 2021 ontvangen alleen de mensen die een woning krijgen toegewezen van ons bericht. 

Zijn uw gegevens compleet?
Wilt u reageren, zorg dan dat uw inschrijving bij Thuis in de Achterhoek volledig is. Belangrijk is dat u een inkomensverklaring over 2019 heeft toegevoegd aan uw inschrijving. Ook van de mede-inschrijver of medebewoner is een inkomensverklaring nodig. Een inkomensverklaring kunt u opvragen bij de Belastingdienst, telefoonnummer (0880) 0543. Houd uw BSN nummer bij de hand. U kunt deze ook downladen via de website van de Belastingdienst. De verklaringen moet u uploaden onder uw inschrijving op www.thuisindeachterhoek.nl. U mag deze verklaringen natuurlijk ook mailen naar contact@prowonen.nl.

Wilt u meer weten, klik dan hier voor de brochure