Groot onderhoud Varkensmarkt 14 en 10

De Klaassengroep uit Dinxperlo voert in opdracht van ProWonen aan de beide appartementengebouwen werkzaamheden uit die bestaan uit vervangings– of herstelwerkzaamheden. Dit zijn dringende werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. 

 

Wat gebeurt er aan de buitenkant van de appartementgebouwen?
We gaan het bestaande voegwerk van de gevels waarnodig vervangen en asbesthoudende materialen verwijderen. Beide gebouwen krijgen een nieuw elektronisch sluitsysteem en worden voorzien van nieuwe postkasten in de nieuwe kunststof kozijnen. 

Facelift entree
In de algemene ruimten worden de vloertegels vervangen door donkergrijze vloertegels (bij de Varkensmarkt 10 is dit al uitgevoerd op de 1e verdieping). Ook gaan we de bestaande metselwerkwanden en de plafonds wit sauzen en wordt de kleurstelling van de gebouwen vernieuwd. 
        
Entree Varkensmarkt 14                                       Entree Varkensmarkt 10

Wat gebeurt er in de woning?
Ook in de woning wordt waar nodig het aanwezige asbest verwijderd. De badkamer wordt vervangen. In deze ruimte worden de vloer en de wanden volledig betegeld (tot aan het plafond) en plaatsen we nieuw sanitair.
Daar waar dat de afgelopen jaren nog niet is gebeurd, wordt het keukenblok vernieuwd. Alle keukens worden voorzien van een nieuwe afzuigkap. Verder kan de klant er voor kiezen om het tegelwerk in de keuken te vernieuwen. De appartementen aan de Varkensmarkt 10 hebben een apart toilet. Deze wordt vervangen. 

Verder worden alle buiten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met HR++glas en vervangen we mechanische ventilatiebox.