Vicariestraat Lievelde

We voeren onderhoud uit aan 5 woningen in Lievelde. Het gaat om de woningen aan de Vicariestraat 5, 11, 13, 17 en 19. Bij de werkzaamheden in deze woningen ligt het accent op het verduurzamen en het vergroten van de douche. 
 

De isolatiewerkzaamheden bestaan onder ander uit het extra isoleren van de vliering en het vervangen van het glas in de bestaande kozijnen en ramen door HR ++ glas met ventilatieroosters. En de spouwisolatie wordt nagevuld. Verder worden de bovenlichten in de kozijnen op de begane grond worden vervangen door ramen. De raamkozijnen in de kopgevel van de woonkamer en achtergevel keuken worden voorzien van vast glas met een ventilatierooster.  De kozijnen worden afgeschilderd opgeleverd.
Ook de dakkapel van de slaapkamer achter wordt geïsoleerd en de trespa platen aan de buitenzijde worden vervangen door rockpanel platen. De aangebouwde berging voorzien van dakisolatie. 

In de woning wordt de bestaande doucheruimte vervangen(nieuwe tegels op vloer en wand -tot plafond-, nieuw sanitair, vervangen plafond, vervangen leidingwerk en elektra) en vergroot door het plaatsen van een dakkapel over de gehele breedte van de douche ruimte. De dakkapel wordt voorzien van een draaikiep raam in een hardhouten kozijn. 

Voorbeeld dakkapel van een vergelijkbaar project


Daarnaast worden er nog een aantal algemene werkzaamheden uitgevoerd: 
-    Voegwerk gehele woning wordt geïnspecteerd en indien nodig vervangen; 
-    Zinken mastgoot wordt vervangen; 
-    De kopgevels en de schoorstenen worden gecoat
-    In de douche en keuken wordt mechanische ventilatie aangebracht.  
-    De groepenkast wordt vervangen 
-    Het buitenschilderwerk wordt nagelopen en waar nodig bijgewerkt.

De bewoners zijn tijdens een persoonlijk huisbezoek geïnformeerd over het onderhoud aan hun woning. Aannemersbedrijf Kormelink gaat de werkzaamheden uitvoeren. Start werkzaamheden juli 2019.