Vicariestraat Lievelde

We hebben onderhoud uitgevoerd aan 5 woningen in Lievelde. Het gaat om de woningen aan de Vicariestraat 5, 11, 13, 17 en 19. Bij de werkzaamheden in deze woningen lag het accent op het verduurzamen en het vergroten van de douche. 
 

De isolatiewerkzaamheden bestonden onder ander uit het extra isoleren van de vliering en het vervangen van het glas in de bestaande kozijnen en ramen door HR ++ glas met ventilatieroosters. En de spouwisolatie werd nagevuld. Verder zijn de bovenlichten in de kozijnen op de begane grond vervangen door ramen. De raamkozijnen in de kopgevel van de woonkamer en achtergevel keuken zijn voorzien van vast glas met een ventilatierooster.  De kozijnen zijn afgeschilderd opgeleverd.
Ook de dakkapel van de slaapkamer achter is geïsoleerd en de trespa platen aan de buitenzijde zijn vervangen door rockpanel platen. De aangebouwde berging is voorzien van dakisolatie. 

In de woning is de bestaande doucheruimte vervangen (nieuwe tegels op vloer en wand -tot plafond-, nieuw sanitair, vervangen plafond, vervangen leidingwerk en elektra) en vergroot door het plaatsen van een dakkapel over de gehele breedte van de douche ruimte. De dakkapel is voorzien van een draaikiep raam in een hardhouten kozijn. 

Voorbeeld dakkapel van een vergelijkbaar project


Daarnaast werden er nog een aantal algemene werkzaamheden uitgevoerd: 
-    Voegwerk gehele woning is geïnspecteerd en indien nodig vervangen; 
-    Zinken mastgoot is vervangen; 
-    De kopgevels en de schoorstenen werden gecoat
-    In de douche en keuken is mechanische ventilatie aangebracht.  
-    De groepenkast is vervangen 
-    Het buitenschilderwerk is nagelopen en waar nodig bijgewerkt.

De bewoners zijn tijdens een persoonlijk huisbezoek geïnformeerd over het onderhoud aan hun woning. Aannemersbedrijf Kormelink heeft de werkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden zijn begin augustus afgerond.