Wijk Noord

Kluverskamp, Van Bronkhorststraat en Hertog van Gelrestraat

We voeren onderhoud uit aan 35 woningen in Borculo. Het gaat om 3 types aan de Kluverskamp 13 t/m 23, 5 en 7, Van Bronkhorststraat 2 t/m 24 en 5 t/m 15 en Hertog van Gelrestraat 17 t/m 27. De woning worden energiezuinig gemaakt en daarnaast pakken we ook de keuken, badkamer en het toilet aan. 

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van alle kozijnen door kunststof kozijnen met HR ++ glas en het isoleren van het dak. Ook wordt het dak voorzien van nieuwe dakpannen. Daarnaast wordt de schoorsteen op het dak verwijderd en wordt de spouwmuur gecontroleerd op isolatie en waar nodig verbeterd.

In de woning wordt de houten vloer van de woonkamer en/of keuken vervangen voor een vloersysteem dat bestand is tegen vocht en niet wordt aangetast door houtrot. De vloer wordt uitgevoerd met verzinkte stalen liggers en de kruipruimte wordt geisoleerd. Daarnaast worden ook de keuken, badkamer en het gastentoilet opgeknapt en kan de badkamer uitgebreid worden met een 2e toilet (tegen huurverhoging). 

De bewoners zijn tijdens een huisbezoek en twee informatiebijeenkomsten ge├»nformeerd over het onderhoud aan hun woning. Bouwbedrijf Nijhuis uit Rijssen gaat de werkzaamheden uitvoeren. De buitenwerkzaamheden starten begin oktober  en zijn voor de kerstvakantie afgerond. Begin 2020 start Nijhuis vervolgens met de binnenwerkzaamheden. Begin maart is het project in zijn geheel afgerond.