U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Neede

Het centrum van Neede is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. In het nabij gelegen natuurgebied de Needse Berg met een geologisch natuurpad, in het Ter Wheemepark en achterliggende Spilbroek kunt u heerlijk wandelen. In het centrum is een huisarts en een apotheek. Aan de rand van het centrum liggen het overdekte zwembad, de sporthal en het busstation. De diverse busverbindingen brengen u naar alle grote steden in de buurt.

Centrum Oost

In het centrum is het woningaanbod erg divers. Er zijn koop- en huurwoningen, gezinswoningen, appartementen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond, voor oud en jong en in elke prijsklasse. Er wonen dan ook verschillende mensen van alle leeftijden.

Hofmaat

Deze kindvriendelijke wijk is ruim opgezet en ligt ten zuiden van de Borculoseweg. Karakteristiek voor deze zeventiger en tachtiger jaren wijk zijn de visvijvers. In de wijk staat een openbare basisschool. Ook de sportvelden en tennisbanen liggen in de wijk. Het busstation ligt aan de rand van Hofmaat. Aan de Borculoseweg bevinden ook verschillende bushaltes. Wij hebben in deze wijk eengezinswoningen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond. Over het algemeen wonen er veel gezinnen met jonge kinderen en tweepersoonshuishoudens van 55 jaar en ouder.

De Berg

De Berg is een kindvriendelijke wijk waar de saamhorigheid onder de geboren en getogen Needenaren groot is. Centraal in de wijk ligt de speeltuin met een wijkgebouw waar jong en oud elkaar ontmoeten. In de wijk zijn een paar buurtverenigingen actief. In de wijk is een sporthal aanwezig en een basisschool voor Dalton onderwijs. Ook twee woon-zorgcomplexen voor hulpbehoevende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking hebben een plek in deze wijk. Er zijn veel karakteristieke woningen, maar er is ook veel nieuwbouw. Veel huur- en koopwoningen zijn net of worden nog gerenoveerd. Over het algemeen wonen er veel gezinnen met jonge kinderen en tweepersoonshuishoudens van 55 jaar en ouder.