Zelf klussen en verbouwen

U kunt uw woning en tuin zoveel mogelijk naar eigen smaak inrichten en aanpassen. 

U heeft soms toestemming nodig
Voor een aantal veranderingen heeft u toestemming van ProWonen nodig. Welke dat zijn leest u op de klussenlijst. Heeft u toestemming nodig? Vul dan via MijnProWonen het formulier Zelf klussen en verbouwen in. Binnen maximaal vier weken weet u of u toestemming heeft gekregen. Bij eenvoudige veranderingen kunt u sneller bericht ontvangen. Het kan zijn dat u voor de verandering een vergunning van de gemeente nodig heeft. Kijk op www.omgevingsloket.nl voor meer informatie.

Heeft u hulp nodig?
Voor de uitvoering van de meeste klussen kunt u heel goed terecht op het internet en de website van de bouwmarkt. U kunt zich ook laten informeren door een specialist. Deze keuze maakt u zelf. ProWonen voert deze werkzaamheden niet voor u uit. Ook niet tegen betaling.

Er zijn een paar spelregels 
Op de klussenlijst staat ook of u de veranderingen mag laten zitten als u verhuist. De kosten en het onderhoud van de verandering zijn voor u. Over de spelregels die gelden bij het zelf aanbrengen van veranderingen leest u in de folder Welkom Thuis.

Aanpassing WMO regelt u zelf
Wordt u slecht ter been en wilt u uw huis aanpassen met een douchestoeltje of beugels? Dan regelt en betaalt u dit zelf. Voor het aanbrengen heeft u geen toestemming van ons nodig; u hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen.

Let op:
Voor het plaatsen van een traplift is wel toestemming nodig. U kunt hiervoor een aanvraagformulier "Zelf klussen en verbouwen" indienen.