U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Zelf klussen en verbouwen

U heeft soms toestemming nodig voor een verandering in uw huis of tuin
Voor een aantal veranderingen heeft u toestemming van ProWonen nodig. Welke dat zijn leest u op deze klussenlijst. Voor sommige klussen heeft u geen toestemming nodig.

Heeft u wel toestemming nodig? 
Via MijnProWonen kunt u bij het kopje "Zelf online regelen" een aanvraag starten. U leest hier meer informatie en kunt door middel van een beslisboom direct zien of u toestemming krijgt en onder welke voorwaarden.
Er zijn drie mogelijkheden:

  1. Uw aanvraag wordt afgewezen, u leest meteen waarom.
  2. U krijgt direct toestemming. De e-mail met de toestemming en de voorwaarden krijgt u direct toegestuurd.
  3. U krijgt toestemming onder voorwaarden. U krijgt dan een e-mail met deze voorwaarden direct toegestuurd. Een medewerker van ProWonen neemt binnen twee weken contact met u op om de aanvraag met u te bespreken. 

Heeft u hulp nodig?
Voor de uitvoering van de meeste klussen kunt u heel goed terecht op het internet en de website van de bouwmarkt. U kunt zich ook laten informeren door een specialist. Deze keuze maakt u zelf. ProWonen voert deze werkzaamheden niet voor u uit, ook niet tegen betaling.

Er zijn een paar spelregels 
Op de klussenlijst staat ook of u de veranderingen mag laten zitten als u verhuist. De kosten en het onderhoud van de verandering zijn voor u. Over de spelregels die gelden bij het zelf aanbrengen van veranderingen leest u in de folder Welkom Thuis.

Aan de slag!
Op MijnProWonen kunt u bij “Zelf online regelen” via “Zelf klussen en verbouwen” eenvoudig zoeken naar de klus die u wilt gaan uitvoeren. U krijgt na een aantal stappen direct de informatie te zien die bij uw klus past.

Vervolgstappen
Nadat u de aanvraag verzonden heeft, ontvangt u een bevestigingsbrief via de mail en staat deze beschikbaar in MijnProWonen (hier kunt u de status van uw aanvraag volgen bij "Zelf online regelen") Bij sommige klussen maken we met u een afspraak voor een inspectie, maar in veel gevallen ontvangt u zelfs direct al uw toestemmingsbrief.

Aanpassing WMO regelt u zelf
Wordt u slecht ter been en wilt u uw huis aanpassen met een douchestoeltje of beugels? Dan regelt en betaalt u dit zelf. Voor het aanbrengen heeft u geen toestemming van ons nodig; u hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen.

Let op:
Voor het plaatsen van een traplift is wel toestemming nodig. U kunt hiervoor een aanvraagformulier "Zelf klussen en verbouwen" indienen.