U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Bespaar met zonnepanelen!

Vraag nu zonnepanelen aan en bespaar op uw energiekosten

Met zonnepanelen bespaart u op uw energierekening. Aanvragen is eenvoudig!

Prijzen

Aantal zonnepanelen Uw bijdrage de eerste 10 jaar Uw bijdrage de tweede 10 jaar
6 € 25,01 € 15,01
7 € 26,47 € 15,88
8 € 28,11 € 16,87
9 € 29,48 € 17,69
10 € 31,80 € 19,07
11 € 33,02 € 19,81
12 € 34,38 € 20,63

*​Prijspeil 2023

Een rekenvoorbeeld 
Krijgt u 9 zonnepanelen, dan leveren deze samen per jaar ongeveer 2790 kWh op. Dat is een besparing van ongeveer € 500,- op uw energierekening bij gemiddeld verbruik. Haalt u uw maandelijkse bijdrage van €29,48 per maand ervan af, dan houdt u per jaar misschien wel € 200,- over. LET OP: dit is een rekenvoorbeeld, u kunt er geen rechten aan ontlenen.

Wat is salderen?
De stroom die de panelen opwekken is direct te gebruiken in uw eigen huis. Het kan natuurlijk gebeuren dat uw zonnepanelen op bepaalde momenten meer stroom opwekken dan u op dat moment daadwerkelijk gebruikt. Dan is het mogelijk om de stroom te salderen. Salderen betekent dat de stroom die u niet direct zelf in de woning gebruikt, automatisch wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit wordt vervolgens verrekend met de door u afgenomen elektriciteit.
Let op! De looptijd van deze salderingsregeling is onlangs verlengd tot 2025. Kijk voor meer informatie op: Zonnepanelen: minder salderen, toch aantrekkelijk | Milieu Centraal.

Zonnepanelen aanvragen | Mijn ProWonen

Ga naar MijnProWonen en log in. Klik bij Zelf online regelen op "Zelf klussen en verbouwen",  klik op "start met uw aanvraag" en kies de button "Plaatsen zonnepanelen". Tenten Solar plaats voor ons de zonnepanelen en bevestigt per mail uw aanvraag en stuurt u een passende aanbieding. Nadat u de aanbieding getekend teruggestuurd heeft, belt Tenten u binnen vier weken om een afspraak te maken voor het plaatsen van de installatie. 

Vanwege de drukte door het aantal aanvragen zit er een behoorlijke periode tussen het aanvragen en het daadwerkelijk plaatsen van de zonnepanelen. Houd er rekening mee dat dit minstens een half jaar kan duren. Wacht het bericht van Tenten Solar af. 

Is elke woning geschikt voor zonnepanelen?
Nee, niet elke woning is geschikt. We plaatsen bijvoorbeeld geen zonnepanelen op het dak van een appartementencomplex, op woningen die gesloopt worden of waarbij renovatie is gepland.

Let op: alle zonnepanelen moeten op één dakvlak liggen.