U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Extra feest in Zelhem

Aan de Piersonstraat in Zelhem zijn de sleutels uitgereikt aan de nieuwe bewoners van 8 gelijkvloerse woningen. Daarmee is Zelhem een mooi stukje woonwijk rijker.

Veel belangstelling
Zoals verwacht was er veel belangstelling voor de woningen. Maar liefst 187 woningzoekenden reageerden 8 woningen. Twee woningen zijn met voorrang toegewezen aan herstructureringskandidaten uit de Oranjewijk.
 
Feestelijke sleuteluitgifte
Het was een drukbezocht feestje op woensdagmiddag 6 april. Naast de nieuwe bewoners waren ook omwonenden en andere betrokkenen aanwezig om de toespraak van projectleider Roy Meurs van ProWonen en wethouder Evert Blaauw van de gemeente Bronckhorst bij te wonen.
 
Kennismaken
De nieuwe bewoners zijn allemaal erg enthousiast over hun nieuwe woning. Een nieuwe woning betekent niet alleen dat er energie gestoken moet worden in klussen, tuinieren en verhuizen. Ook het kennismaken met nieuwe buren en het eigen maken van de nieuwe woonomgeving kost even wat tijd. Maar het mooie van een nieuwbouwproject is dat dit geldt voor alle nieuwe bewoners. En met de 2 kijkmomenten die ProWonen op de bouw heeft georganiseerd, is er al een begin gemaakt met het kennismaken met de buren.
 
Extra nieuwe buren
De bewoners van de 13 nieuwe woningen aan de Hummeloseweg zaten in een ander schuitje. Zij hebben ruim een jaar geleden de sleutel ontvangen van hun nieuwe woning. Helaas konden we toen vanwege de coronamaatregelen geen feestje organiseren. Daarom is dit feestje nu ook een beetje hun feest. Dan kunnen ze meteen de extra nieuwe buren leren kennen.
 
Overlast voor omwonenden
Bij de sleuteluitgifte zijn niet alleen de nieuwe bewoners en de bewoners van de Hummeloseweg uitgenodigd. Ook de omwonenden zijn van harte welkom. Zij hebben in de afgelopen jaren veel overlast van de twee bouwlocaties en de herinrichting van de Piersonstraat gehad. Dit is nu zo goed als achter de rug en daarmee is de rust teruggekeerd aan de Piersonstraat en omgeving.
 
Andere locaties
Oorspronkelijk was de bedoeling om deze 8 bijna-energie-neutrale woningen te bouwen op het terrein achter de nieuwe Zonnekamp. Maar er bleek veel extra behoefte in Zelhem te zijn aan zorgwoningen. Daarom heeft ProWonen de grond verkocht aan de Markenheem en een andere locatie voor de 8 nieuwe woningen gezocht. De wooncorporatie heeft de kerk De Vlam aan de Piersonstraat van bouwgroep Van Campen overgenomen en het naastgelegen woonhuis aangekocht. Samen met Van Campen zijn de nieuwbouwplannen vervolgens uitgevoerd. Normaal gesproken was er voor de omwonenden een inloopbijeenkomst georganiseerd. Door de Corona-maatregelen was dit niet mogelijk. Nu een echte bijeenkomst weer kan, zijn zij dan ook extra welkom.

Sleuteluitgifte door wethouder Evert Blaauw aan mevrouw Elsman-Adelerhof