U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Mooie woontoekomst in Beltrum

Lang in Beltrum wonen
Binnenkort kunnen oudere inwoners en jongeren met een zorgvraag uit Beltrum fijn wonen in het eigen dorp. Marga Klompé, Sius en wooncorporatie ProWonen gaan het terrein aan de Dorpsstraat verder ontwikkelen.
 
Samenwerking
Het idee is om samen een plan op te stellen voor woningen op het terrein van De Hassinkhof. Hier kunnen dan zowel ouderen als jongeren met een zorgvraag wonen. Sius, wat eerder De Lichtenvoorde was, wil hier woonruimte huren voor de stichting Wonen Als Thuis.
 
Wonen Als Thuis
Stichting Wonen Als Thuis (WAT) is opgezet door ouders van kinderen met een beperking. WAT wil graag een kleinschalige woonvoorziening in het hart van Beltrum, zodat ook bewoners met zorgvragen midden in de gemeenschap staan en daar deel van uitmaken.
 
Toekomstgericht wonen
Op dit terrein staat het verzorgingshuis De Hassinkhof van Marga Klompé. Hierachter staan negen aanleunwoningen van ProWonen. Om nieuwe plannen goed te ontwikkelen, is de woning aan Achterom 1 gekocht. Dit project is een invulling van een deel van het project “Toekomstgericht wonen in Beltrum”.
 
Plannen en planning
In november is de intentieverklaring getekend. In januari is Achterom 1 aangekocht. De komende tijd wordt gewerkt aan de plannen. Het kan nog wel twee jaar duren voordat deze klaar zijn. Pas dan kan ook een planning gemaakt worden. Tegen die tijd worden omwonenden en andere belangstellenden als eerste op de hoogte gesteld.

Op de foto van links naar rechts: Hanke Struik (directeur bestuurder ProWonen), Hans Poortier (bestuurder Sius), Marcel Duvigneau (voorzitter raad van bestuur Marga Klompé)