U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

ProWonen en Fijn Wonen slaan handen ineen

Aan de Spoorstraat - Graaf Wicjhmanstraat in Borculo worden dit jaar 12 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen gerealiseerd. In opdracht van wooncorporatie ProWonen levert Fijn Wonen, het geïndustrialiseerde woonproduct van Van Wijnen, deze woningen vanuit de woningfabriek in Heerenveen. Coen Huijbers, manager Vastgoed bij ProWonen en Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen, tekenden gisteren samen voor de ontwikkeling en realisatie van dit project aan de Spoorstraat.

Ondertekening
Dinsdag 9 januari werd op het kantoor van ProWonen de samenwerkingsovereenkomst getekend. ‘’Hiermee starten we het nieuwe jaar gelijk goed’’ vertelt Huijbers enthousiast. ‘’Bij ProWonen werken we dagelijks aan het woongeluk van onze huurders, want een thuis is voor iedereen belangrijk. Door te investeren in 12 nieuwe woningen voor de verhuur die ook nog eens levensloopbestendig zijn, bieden we 12 huishoudens voor langere tijd een fijne plek.’’ ProWonen staat, net als Fijn Wonen, voor kwalitatief goede en betaalbare woningen. Deze zorgen ervoor dat het wonen ook in Borculo weer een stukje prettiger wordt.

Fijn wonen voor iedere levensfase
De woningen zijn uitgevoerd als één laag met een kap en dit woningtype staat garant voor iedere levensfase. Met een ruime slaapkamer en een royale badkamer op de begane grond is deze woning niet alleen geschikt voor vandaag, maar ook voor de toekomst. Deze woningen worden geproduceerd in de woningfabriek van Van Wijnen in Heerenveen en komen als losse elementen, wanden, vloeren en gevels, aan op de bouwplaats. Een nieuwe manier van bouwen waarbij de kwaliteit, variatie en betaalbaarheid goed gewaarborgd blijft. Oosting: ‘’We werken met woningtypes waarvan we weten dat er vraag naar is, en die kunnen we leveren in de enorme variëteit die nodig is om in ons land mooie wijken en buurten te bouwen. Zo ook in Borculo, de 12 woningen passen goed in het bestaande straatbeeld, mede door het ontwerp van Venster Architecten, en kunnen jarenlang woonplezier bieden aan jong én oud.’’

Planning
De bouw van de woningen strat later dit jaar.