U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Snel 95 sociale huurwoningen in Ruurlo, Borculo en Neede

De gemeente Berkelland en ProWonen breiden versneld het aanbod sociale huurwoningen uit binnen. ProWonen en de gemeente tekenen hiervoor kort een intentieovereenkomst. De gemeenteraad had het college van B&W eind mei 2023 de opdracht gegeven op zoek te gaan naar locaties waar snel sociale huurwoningen te realiseren zijn.

Drie lokaties
De woningen worden gebouwd op Leusinkbrink-Noord in Ruurlo (60-65 woningen), De Wildbaan in Borculo (20-25 woningen) en op de locatie van de voormalige MaxX Wissel school in Neede (10-15 woningen). Uit het locatieonderzoek komt naar voren dat dit de meest geschikte locaties zijn voor woningbouw. Voor Borculo en Neede wordt onderzocht of de woningen permanent kunnen blijven staan. Voor Ruurlo geldt dat op termijn gekeken wordt of en hoe de woningen ingepast kunnen worden in de nieuwe woonwijk op het Leusinkbrink.

Snel 95 woningen erbij
Er worden 95 sociale huurwoningen toegevoegd door ProWonen. Deze snel te realiseren woningen (flexwoningen) zijn bedoeld voor alle woningzoekenden. Directeur-bestuurder Hanke Struik van ProWonen: “Met de bouw van deze woningen verlichten we de druk op de sociale woningmarkt. Dat is heel goed nieuws voor het toegenomen aantal woningzoekenden. Zo hebben alle woningzoekenden sneller kans op een huis.”

Het college van B&W
Het college van B&W steunt deze woningmarktontwikkeling die samen met ProWonenwordt vormgegeven. Wethouder Arjen van Gijssel: “We zien de sociale huurmarkt steeds verder vastlopen. Het was voor ons noodzakelijk om het aanbod op korte termijn een flinke impuls te geven. Dat gaan we nu doen. De komende tijd trekken we samen op met ProWonen om op de drie locaties de plannen verder vorm te geven. Voor de direct omwonenden organiseren we een inloopmoment. Ook zullen we met de omwonenden van de locaties in overleg treden over de inrichting van het plan.”