U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Vogelbuurt en Acaciastraat 1, 3 en 5 en Lariksweg 13 en 15 Eibergen

We zijn bezig met het verduurzamen van de 52 huurwoningen aan de Nachtegaalstraat, Kievitstraat, Leeuwerikstraat, Paalhaarsstraat en Waakgaardenstraat en Acaciastraat 1, 3 en 5 en Lariksweg 13 en 15 in Eibergen verduurzamen. En waar nodig ook de keuken, de badkamer en het toilet verbeteren. Is de badkamer aan vervanging toe, dan is het mogelijk om te kiezen voor een 2e toilet. 

Werkzaamheden voor het verduurzamen
We gaan de kozijnen vervangen door kunststofkozijnen met HR++ glas. De aanwezig spouwisolatie wordt gecontroleerd en zonodig hersteld en na geisoleerd. We brengen bodemisolatie aan en het dak wordt vanaf buiten geisoleerd. De aanwezige schoorstenen worden verwijderd en er worden nieuwe dakpannen geplaatst.

De uitstraling van de woning wordt iets anders door de toepassing van 4 kleuren grijs. Per blok is hiervoor een kleur bepaald. 


Na de uitvoering van deze maatregelen staat er een energiezuinige woning met label A. 

Aannemer en planning bekend
Van Wijnen gaat de werkzaamheden uitvoeren. De renovatie wordt in twee delen uitgevoerd. Begin april wordt er gestart met de verbetering van de keuken/badkamer en het toilet. Hiermee start de aannemer in de Paalhaarsstraat. Na de bouwvak vakantie van 2023 worden de overige renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.