U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Vogelbuurt Eibergen

We gaan de 52 huurwoningen aan de Nachtegaalstraat, Kievitstraat, Leeuwerikstraat, Paalhaarsstraat en Waakgaardenstraat in Eibergen verduurzamen. En waar nodig ook de keuken, de badkamer en het toilet verbeteren. Is de badkamer aan vervanging toe, dan is het mogelijk om te kiezen voor een 2e toilet. De bewoners zijn inmiddels geinformeerd over de plannen. 

Werkzaamheden voor het verduurzamen
We gaan de kozijnen vervangen door kunststofkozijnen met HR++ glas. De aanwezig spouwisolatie wordt gecontroleerd en zonodig hersteld en na geisoleerd. We brengen bodemisolatie aan en het dak wordt vanaf buiten geisoleerd. De aanwezige schoorstenen worden verwijderd en er worden nieuwe dakpannen geplaatst.

De uitstraling van de woning wordt iets anders door de toepassing van 4 kleuren grijs. Per blok is hiervoor een kleur bepaald. 


Na de uitvoering van deze maatregelen staat er een energiezuinige woning met label A. De bewoners betalen hiervoor een huurverhoging van 10 euro. 

Planning
De aannemer is nog niet bekend. Wij verwachten dat we begin 2023 starten met de werkzaamheden. De exacte planning maken we in overleg met de aannemer.