Skip to main
Mogelijk gemaakt door Translate

Wijken Borculo

 

Borculo
In het centrum van Borculo zijn veel leuke winkels en een paar café restaurants. Er zijn twee huisartsen en een apotheek gevestigd. Het busstation bevindt zich naast het gemeentehuis van Berkelland, aan de rand van het centrum. De diverse busverbindingen brengen u naar alle grote steden in de buurt. Er zijn twee basisscholen; bij een daarvan ligt een speeltuin en een beschut trapveldje.

Centrum
In het centrum is het woningaanbod erg divers. Er zijn koop- en huurwoningen, voor oud en jong en in elke prijsklasse. De huurwoningen van ProWonen liggen behoorlijk verspreid door de wijk. Over het algemeen wonen er veel een- en tweepersoonshuishoudens van 35 jaar en ouder.

Noord
Wijk Noord is een typische jaren zestig-zeventig wijk met lange rijen woningen en veel aandacht voor openbaar groen. De aangrenzende wijk Oostenrijkse Buurt is in 2007 grondig vernieuwd. Het centrum van Borculo is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. In het nabij gelegen bijzondere buitengebied kunt u prachtig wandelen en fietsen. In wijk Noord is een goede mix van zowel koop- als huurwoningen. In 2007 zijn er in de Oostenrijkse Buurt vijftig kleine en grote gezinswoningen, levensloopgeschikte woningen en appartementen gebouwd. Er wonen dan ook verschillende mensen van alle leeftijden. Verder zijn de betaalbaarheid en de bijzondere binnentuinen kenmerkend voor deze buurt.

De Koppel
De Koppel is een kindvriendelijke wijk waar de saamhorigheid groot is. De karaktervolle wijk is ruim opgezet en heeft veel groen. Het centrum van Borculo is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. In het nabij gelegen bijzondere buitengebied kunt u prachtig wandelen en fietsen. Er zijn veel karakteristieke woningen en veel nieuwbouw. Veel huur- en koopwoningen zijn na 2010 gerenoveerd. Over het algemeen wonen er veel gezinnen met jonge kinderen en tweepersoonshuishoudens van 55 jaar en ouder.

Hamboek
De wijk ‘t Hambroek ligt ten oosten van het centrum van Borculo. De wijk is royaal opgezet met veel groenvoorzieningen. Het recreatiegebied 'De Hambroekplas' ligt op een steenworp afstand. 't Hambroek wordt door de beek de Berkel gescheiden van het centrum. Het gebied langs de Berkel leent zich prima voor een heerlijke wandeling. Voor kinderen van alle leeftijden is er genoeg speelruimte. In de wijk is een basisschool en een school voor voortgezet onderwijs aanwezig. Het woningaanbod in de wijk is erg divers. Er zijn koop- en huurwoningen, gezinswoningen, appartementen en levensloopgeschikte woningen. Er wonen dan ook verschillende mensen van alle leeftijden.