Skip to main
Mogelijk gemaakt door Translate

Wijken Eibergen

 

Eibergen
Voor de meeste voorzieningen zoals winkels, restaurants en apotheek kunt u goed terecht in het centrum van Eibergen. In de wijk is een huisarts aanwezig. Ook staan er drie basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs. Op het naastgelegen busstation stoppen diverse bussen die u naar alle grote steden in de buurt brengen. In het buitengebied aan de west kant van Eibergen ligt het openluchtzwembad en een binnen- en buiten speel- en beleving accommodatie voor alle generaties.

Centrum
Het centrum is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. Het heeft een uitgebreid winkelcentrum met restaurants. Even buiten het centrum  ligt het wandelpark De Maat met een van de mooiste openluchttheaters van Nederland. In het centrum staan vooroorlogse en moderne koop- en huurwoningen. Door de grote aanwezigheid van appartementen wonen er relatief veel 65 plussers in of aan de rand van het dorpscentrum.

Simmelink
Simmelink is een kleine wijk met een dorps gevoel. De woningen zijn onderling bereikbaar door paden en gangen. De toegangswegen kronkelen door de wijk en zorgen voor een speels karakter. Er zijn veel bomen, struiken en grote grasvelden. De wijk ligt ten opzichte van het centrum aan de andere kant van de N18, de Twenteroute. De wijk bevat koopwoningen en woningen in de vrije- en sociale huursector uit met name de jaren zeventig. Er zijn vooral gezinswoningen te vinden. Daarnaast zijn er levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond.

West
Het westelijke deel van Eibergen bestaat uit de wijken de Westenesch en op d’n Esch. De wijken zijn na de tweede wereldoorlog gebouwd en eind jaren ’90 ingrijpend geherstructureerd. Deze nieuwbouw maakte de wijk levendiger en aantrekkelijker. In de wijk staan veel rijtjeswoningen. Daarnaast zijn er appartementen en levensloopgeschikte woningen, met alle belangrijke vetrekken op de begane grond, te vinden. In de wijk wonen verschillende mensen van alle leeftijden.