Skip to main
Mogelijk gemaakt door Translate

Wijken Zelhem

 

Zelhem
Voor al uw dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen kunt u prima terecht in het centrum. Er zijn verschillende gezellige restaurants en u vindt er het cultureel centrum ‘De Brink’ en het overdekte zwembad. De lijnbus stopt midden in het centrum, met een verbinding naar het centrum van Doetinchem en het treinstation. De apotheek zit in het centrum en de huisarts is op loopafstand.

Centrum
Het centrum van Zelhem is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen. En ook het woongenot is deze buurt is groot, want de woonwijk aan de rand van het centrum is vrij uitgebreid en veelzijdig. In het centrum is het woningaanbod erg divers. Er zijn koop- en huurwoningen, gezinswoningen, appartementen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond, uit verschillende bouwjaren en stijlen, voor oud en jong en in elke prijsklasse. Er wonen dan ook verschillende mensen van alle leeftijden.

Bloemenwijk
Deze wijk aan de rand van het centrum geeft een gestructureerde indruk met veel rijwoningen. De afstand tot het centrum is vrij klein. De wijk bestaat uit een goede mix van koop- en huurwoningen. Wij hebben hier gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vetrekken op de begane grond. In de wijk staat een zorgcentrum de Zonnekamp, waar ProWonen aanleunappartementen heeft. De hogere leeftijden zijn dan ook wat beter vertegenwoordigd in deze wijk.

Schilderswijk
De Schilderswijk is een goed verzorgde, populaire en kindvriendelijke wijk met speelplaatsen en een basisschool. In het aangrenzende Pelikaans Bos, dat grenst aan een uitgestrekt buitengebied, kunt u heerlijk wandelen. De wijk bestaat uit een goede mix van koop- en huurwoningen uit met name de jaren ’70 en ‘80. Wij hebben hier gezinswoningen, kleinere gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vetrekken op de begane grond. Het is een wijk waar alle leeftijden goed vertegenwoordigd zijn.