Skip to main

Lees hier meer over reparatieverzoeken tijdens de zomermaanden.

Mogelijk gemaakt door Translate
NB Spoorstraat

Graaf Wichmanstraat Spoorstraat Borculo

ProWonen is sinds 1 juli 2022 eigenaar van het pand Graaf Wichmanstraat 1. Dit is de voormalige kringloopwinkel. Het pand is gesloopt en omgevingsvergunning voor de nieuwbouw is verleend. We verwachten in 3e kwartaal 2024 te kunnen starten met de bouw van 12 levensloopgeschikte huurwoningen.

Situatieschets

Wat wordt er teruggebouwd?

We bouwen hier 12 nieuwe woningen met de basisvoorzieningen (slaapkamer, badkamer) op de begane grond, maar met voldoende ruimte op de verdieping (mogelijkheid om twee kleine slaapkamers te realiseren). De woning wordt daarmee multifunctioneel inzetbaar voor zowel senioren als voor een klein (eenouder) gezin. De woningen worden gerealiseerd door Fijn Wonen. In deze brochure vindt u meer informatie over dit nieuwbouwplan. 

Huurprijs
De kale huurprijs van deze woning is € 697,07 (prijspeil 2024). Voor deze woning kunt u misschien een lagere huurprijs krijgen. Dit is afhankelijk van uw inkomen. De lagere huurprijs bedraagt dan € 650,43. 

Toewijzing met voorrang voor doorstroming
Van deze woningen wijzen we er 6 toe aan mensen van 65 jaar of ouder die in een gezinswoning met minimaal 3 slaapkamers van ProWonen in Borculo wonen. Geldt dit voor u en heeft u interesse? Zorg er dan voor dat u in ieder geval ingeschreven staat als woningzoekende bij Thuis in de Achterhoek. In juni bieden we de woningen aan op Thuis in de Achterhoek. U moet dan wel zelf reageren. 

NB Spoorstraat Detal