U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Vorden

Voor de meeste voorzieningen zoals winkels, restaurants, bibliotheek, huisarts, fysiotherapeut en apotheek kunt u goed terecht in het centrum van Vorden. De basisscholen liggen op loopafstand, net als de sporthal en het openbaar vervoer. Er is een bus- en treinstation in Vorden, dus u kunt naar elke grote plaats in de buurt. Het zwembad is met de fiets goed te bereiken.

Noord

Deze wijk -omgeving Mispelkampdijk en Het Jebbink- is een prettige, rustige en diverse woonwijk in een redelijk groene omgeving. De wijk ligt heel centraal in het levendige en gezellige dorp Vorden. Dit is een wijk met relatief veel goedkope en betaalbare huurwoningen. Het zijn vooral gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond. Er wonen jonge en oudere mensen, alleenstaanden en grote gezinnen. En dat maakt de wijk aantrekkelijk voor iedereen!

West

Aan de west kant van het centrum van Vorden ligt de wijk Molenplan. Deze rustige wijk (Hoetinkhof en omgeving) geeft een verzorgde uitstraling. Er zijn voldoende speelplaatsen en er is veel variatie in pleintjes, straten en plantsoenen. Dit zorgt voor een bijzondere uitstraling van de wijk. In deze wijk heeft ProWonen gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen voor ouderen en kleine huishoudens. De gemiddelde leeftijd is daardoor wat hoger dan gemiddeld.

Oost

Wijk Oost ligt in de in de omgeving van het treinstation. Het is een prettige, rustige woonwijk in een redelijk groene omgeving. Wijk Oost is een populaire wijk met veel koopwoningen. De huurwoningen zijn goedkoop of betaalbaar. De woningen zijn gebouwd tussen de jaren vijftig en midden jaren tachtig. Er wonen met name twee persoonshuishoudens met een wat hogere gemiddelde leeftijd.

Zuid

Tegen het centrum van Vorden vindt u de wijk Horsterkamp. Deze wijk is een prettige, rustige en diverse woonwijk in een redelijk groene omgeving. De wijk ligt heel centraal in het levendige en gezellige dorp Vorden. Het grootste deel van deze wijk bestaat uit koopwoningen. Toch zijn er voldoende betaalbare gezinswoningen en er is een appartementengebouw met ontmoetingsruimte, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Aan de rand van de wijk ligt woon-zorgcomplex de Wehme, met verschillende woningen waar alle nodige zorg op maat aangeboden kan worden.