U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Franciscanerhof Lichtenvoorde

We gaan in januari starten met de renovatie van 29 appartementen aan de Franciscanerhof in Lichtenvoorde. Met de renovatie willen we de appartementen verduurzamen, zodat het energielabel van de woning verbetert. Van Wijnen gaat de renovatie uitvoeren.  

Verduurzamen
We gaan het glas in de bestaande kozijnen vervangen doro HR++ glas en plaatsen een nieuwe voordeur. De We brengen vloerisolatie aan en het dak wordt geisoleerd (geisoleerde dakplaten en nieuwe dakpannen).

Onderhoud
Daarnaast gaan we de badkamers opknappen, de meterkast vernieuwen, de mechanische ventilatiebox vervangen en asbesthoudend materiaal verwijderen. 

Verhogen galerij
Er zit een behoorlijk hoogteverschil tussen de galerijvloer en de toegang tot het appartement. Daarom gaan we de galerijvloer ophogen en een nieuwe balustrade plaatsen. Hierdoor wordt het niet alleen veiliger, maar krijgt de galerij ook een eigentijdse uitstraling.Vergroenen bergingsdaken en gevels trappenhuis
Het appartementengebouw aan de Franciscanerhof bevindt zich in een behoorlijk versteende omgeving. Er is niet veel groen aanwezig. Daarom gaan we de bergingsdaken en de opstaande gevels bij de trappenhuizen vergroenen. Deze groene gevels dragen bij aan het terugbrengen van hittestress en bieden buiten verkoeling. Bovendien krijgt het appartementengebouw hiermee een mooie groene uitstraling. Vernieuwen entree
De entree krijgt een facelift. Hiermee willen we de hoofdingang meer zichtbaar maken.