U bevindt zich op dit moment op de vertaalde site van Pro Wonen. Klik op 'Sluit' om deze weergave te sluiten.

Meer moois in Zelhem

Vorige week werd er een mooi moment gevierd in Zelhem en nu weer! Dit maal in de Oranjewijk, waar ProWonen 32 woningen vervangt voor 38 nieuwe. En dat is nodig, want er is een grote vraag naar woningen in Zelhem.
 
Ontzettend veel reacties
Hanke Struik, directeur bestuurder van ProWonen: “Die grote vraag bleek wel uit het overweldigende aantal reacties dat ProWonen op de advertenties van deze woningen kreeg. Voor de gezinswoningen waren ruim 340 woningzoekenden ge├»nteresseerd, voor de gelijkvloerse woningen kregen we maar liefst bijna 380 reacties. En dat is echt veel.” Uiteindelijk worden er van de 38 woningen 22 verhuurd aan mensen uit Zelhem. Van de oud bewoners gaan er 6 naar deze nieuwe woningen. Eind dit jaar hopen de bewoners de sleutels van hun nieuwe huis in ontvangst te kunnen nemen.
 
Veel plezier
Toen de plannen bekend gemaakt werden, was dat voor veel bewoners – terecht- een behoorlijke schok. Michel Peppelman: “Ik heb er 13 jaar met veel plezier gewoond. Toch was het echt wel aan vernieuwing toe. Ik zit nu in een tussenwoning en kan niet wachten tot ik naar mijn nieuwe huis kan. Op dezelfde plek en met dezelfde buren.”
 
En nu dus en hoog(s)te punt
Om een hoog(s)te punt te vieren, zijn alle toekomstig bewoners uitgenodigd voor een officieel moment. Hier hebben wethouder Emmeke Gosselink van de gemeente Bronckhorst, John Haverkort, directeur van Dura Vermeer en Hanke Struik, directeur bestuurder van ProWonen eerst het woord genomen. Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken en een aantal stenen gemetseld.
 
100% Samen
Aannemers, opdrachtgevers en gemeenten willen samen fijne woningen met een goede brandveiligheid en een laag energieverbruik realiseren. Ook werken de partijen met een andere wijze van bouwvergunning verlening, waarbij de verantwoordelijkheid voor de toetsing van kwaliteit meer bij de aannemer of opdrachtgever komt te liggen. De wet Kwaliteitsborging gaat hiervoor zorgen. Op initiatief van gemeente Bronckhorst loopt de bouw van de woningen in de Oranjewijk vooruit op definitieve wetgeving van 1 januari 2024.
 
De bouw gaat voorspoedig
In januari is Dura Vermeer begonnen met voorbereidend werk voor de bouw van de 25 gelijkvloerse en 13 gezinswoningen. In april werden funderingen  uitgegraven en werden de eerste betonstroken gelegd. De verdere bouw van de woning gaat in een snel tempo.
 
Doordacht bouwconcept
Dura Vermeer bouwt de woningen met een doordacht bouwconcept dat uitgaat van vooraf gemaakte keuzes. Met deze methode hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden voor de te bouwen woningen. Er wordt gebruik gemaakt van standaard bouwelementen en concepten die zich in de praktijk al bewezen hebben. Deze bouwelementen worden in de fabriek gemaakt en komen als bouwpanelen aan op de bouw.