Skip to main
Mogelijk gemaakt door Translate

Missie & Visie

ProWonen is een organisatie die met haar rechtsvoorgangers al meer dan 100 jaar bestaat. Onze missie is misschien in woorden door al die jaren heen wat aangepast, maar de kern is ongewijzigd gebleven en nog steeds actueel.

Dit is waarom
Een thuis is voor iedereen belangrijk. Het is de plek waar je jezelf kunt zijn, je veilig voelt en tot rust kunt komen. Het vormt de basis om de regie te hebben over je eigen leven en de mogelijkheid om je verder te ontplooien. Bij ProWonen zetten we ons in voor het woongeluk van onze huurders. Dit doen we door te zorgen voor goede, betaalbare woningen en mee te werken aan wijken en dorpen waar mensen prettig samenleven. Want ‘een thuis biedt zoveel meer’.
 
Voor deze mensen zijn wij er
Onze focus ligt bij de mensen met de laagste inkomens, maar we hebben ook oog voor die mensen die net buiten de boot dreigen te vallen. Een deel van deze mensen heeft hierbij een urgente woonvraag en/of behoefte aan extra ondersteuning. We doen dit niet alleen en schakelen andere organisaties in waar dit nodig of logisch is.
 
Hier gaan wij voor
We verhuren betaalbare, kwalitatief goede en duurzame huurwoningen in de Achterhoek,. We werken aan prettig wonen in een fijne woonomgeving, ook als er zorg en/of begeleiding nodig is. Dit doen we door in nauw contact te staan en samen te werken met onze huurders en partners. Hiervoor gaan we (meer) in gesprek met onze huurders en zijn zichtbaar en aanspreekbaar in onze wijken en dorpen. In de periode 2023-2026 richten we ons op 100% thuis, 100% groener en 100% samen.